Kestää elämän.

Skanska Kodeissa vastuullinen asuminen on vaivatonta. Ne on rakennettu kestävää elämää varten, jokainen yksityiskohta huomioiden. Näin vastuullisuus on kodin sisäänrakennettu ominaisuus.

Asumisen vastuullisuus rakentuu yhtä aikaa itse kodin kanssa. Merkittävimmät vastuullisuuspäätökset tehdään jo kodin suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Skanska Kodeissa jokaisen on mahdollista elää vastuullisesti mukavuudesta tinkimättä.

Sitä me kutsumme kestäväksi elämäksi.

Pienennä asumisen hiilijalanjälkeä ja kokonaiskustannuksia

Neljäsosa suomalaisten hiilijalanjäljestä aiheutuu asumisesta. Skanska Kodeissa tähän neljäsosaan on haluttu vaikuttaa konkreettisin teoin jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Tämän ansiosta Skanska Kodit palvelevat asujiensa muuttuvia tarpeita entistä paremmin hukkaamatta lämmintä vettä tai energiaa.

Skanskan kohteista löytyy esimerkiksi:

  • Aurinkopaneelit
  • Sähköautojen latausvalmius
  • Hyvät tilat polkupyörille
  • Lämmintä vettä säästävät hanat ja suihku
  • Asuntojen muunneltavat tilat
  • Laadukkaat ja kestävät materiaalit
  • Tehokas lämmöneristys
  • Energiatehokkaat kodinkoneet ja talotekniikka

Ratkaisujen konkreettiset vaikutukset voi todeta myös kukkarossaan, sillä hiilijalanjäljen lisäksi ne pienentävät asumiskustannuksia. Esimerkiksi lämmintä vettä säästävien hanojen ja suihkun ansiosta yhden henkilön vuosittainen vedenkulutus voi olla jopa yli 6 000 litraa tavallista pienempi, mikä tarkoittaa kymmenien eurojen säästöä. Veden lämmitys vaatii energiaa, joten pienempi kulutus säästää myös ympäristöä.

Tavoittelemme jokaiselle uudelle asuinkohteellemme Rakennustiedon ympäristöluokitusta.

Skanska Kotien uusissa kohteissa kestävä elämäntapa on tehty vaivattomaksi

Taloyhtiön yhteiset aurinkopaneelit ovat vaivaton tapa painaa omia asumisen päästöjä alas. Aurinko on ilmainen energianlähde, josta ei virta lopu. Aurinkopaneelien tuottama puhdas sähkö näkyy pienempinä vastikkeina ja asunnon arvossa.

Lue lisää »

Järkevä jätehuolto kätevällä lajittelulla

Lajittelu pienentää taloyhtiön ilmastokuormaa ja yhtiövastiketta. Lajitteluilo löytyy arjen rutiineista ja toimivista puitteista. Kun puitteet lajittelulle ovat kunnossa, ei tarvitse enää kuin lajitella. Pian huomaatkin, että lajittelu tapahtuu kuin itsestään.

Lue lisää »

Asuinympäristö, joka vastaa asukkaiden tarpeisiin

Skanska Kodeissa on jätetty tilaa myös asukkaiden omille vastuullisuusteoille. Jätteiden kierrättäminen onnistuu helposti tehokkaan lajittelujärjestelmän ansiosta. Polkupyörille suunnitellut helppokulkuiset säilytystilat pesupisteineen tukevat pyöräilyä työmatkoilla ja vapaalla.

Alueesta kiinnostuneiden näkemykset ovat toimineet pohjana suunnittelulle. Olemme huomioineet suunnittelussa asuinympäristön elämäntyylin, monimuotoisen pihakasvillisuuden, alueen arkkitehtuurin ja rakentamisen parhaat periaatteet.

Skanska rakentaa vastuullisesti

Vain vastuullinen rakentaminen voi synnyttää vastuullisia koteja. Tavoitteitamme ovat esimerkiksi mahdollisimman pieni materiaalihukka ja tehokas työmaavaiheen jätehuolto. Skanskan rakennustyömailla peräti 99 prosenttia jätteistä joko kierrätetään materiaalina tai hyödynnetään energiana. Skanskan kaikki toiminnot ovat saaneet ISO 14001 -ympäristösertifikaatin. 

Lisätietoa vastuullisesta rakentamisesta Skanskalla