Helsingin Ambra

Keskellä kaupunkielämää, joka päivä

Helsingin Jätkäsaaressa urbaani elämäntapa antaa parastaan joka päivä, ihan oman kodin lähistöllä. Aamulla kuntosalille, lounaalla huippuravintolaan ja illalla ystävien kanssa kantakaupungin kulttuurin pariin. Monipuoliset palvelut, kivijalkaliikkeet, kattavat ratikkayhteydet ja sujuvat pyöräily- sekä kävelyreitit varmistavat arjen toimivuuden yhdellä pääkaupungin parhaista asuinpaikoista.

Uusi vanha asuinalue

Vaikka Jätkäsaari mielletään usein uudeksi, moderniksi asuinalueeksi, on saarella ollut asutusta jo 1800-luvulla. Niihin aikoihin Jätkäsaari ei kuitenkaan ollut samanlainen asumisen ja palveluiden keskittymä kuin tänä päivänä. Vuonna 1865 alueella oli kirjoilla vain parikymmentä vakituista asukasta, ja saari toimi lähinnä helsinkiläisen herrasväen huvilakaupunkina ja virkistysalueena.

Yli sadan hehtaarin kokoinen Jätkäsaari muuttui myöhemmin satama-alueeksi. Ruoholahden kehittyessä 1990-luvulla myös Jätkäsaareen rakennettiin jonkin verran asuntoja. Kun rahtilaivasataman toiminnot siirtyivät vuonna 2008 Vuosaareen, otettiin Jätkäsaari täysin asumiskäyttöön – ja vauhdilla. Jo nyt alue on erittäin suosittu ja valmistuessaan se tarjoaa kodin 21 000 asukkaalle sekä työpaikan 6000 ihmiselle.

Kaupunkia ja merta

Jätkäsaaressa asut kuin Helsingin kantakaupungissa, tiiviiden umpikorttelien suojassa, joiden kivijalkoja koristavat erilaiset kahvilat, ravintolat ja erikoisliikkeet. Urbaania miljöötä värittävät vehreät puistoalueet. Täällä kaupunkielämä tarjoaa uudenlaista helppoutta – palvelut löytyvät läheltä, pääset kävellen tai ratikalla kaikkialle, ja autonkin voit pysäköidä ihan omalle parkkipaikalle.

Ruoholahdenkanava erottaa Jätkäsaaren muusta Helsingistä omaksi saarekseen. Siksi alueella saadaan nauttia myös moneen suuntaan aukeavista merimaisemista. Ei siis ihmekään, että Jätkäsaaresta on tullut lyhyessä ajassa erittäin suosittu asuinalue.

Helsingin kattavin palvelutarjonta

Helsingin Sanomien mukaan palveluiden määrässä mitattuna Jätkäsaari on Helsingin paras paikka asua. Alueelta löytyy kaikki tarpeellinen arjen pyörittämiseen, eikä mitään tärkeää tarvitse lähteä hakemaan kaukaa. Hyvät lähipalvelut täydentää lyhyen matkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Ruoholahti.

Jätkäsaaressa on peruskoulu ja useita päiväkoteja. Alueen oma kirjasto löytyy Huutokonttorista. Myös kaupalliset palvelut lisääntyvät koko ajan, kun uusien talojen kivijalkoihin rakennetaan liiketiloja ravintoloille, erikoisliikkeille ja palveluille. Jätkäsaaressa on myös sellaisia uniikkeja kauppoja ja palveluita, joita ei ihan jokaisen kotikulmilta löydy – muun muassa jättimäinen Verkkokauppa.com ja ruoat kotiin nopeasti toimittava Wolt Market Jätkäsaari. Hotelli Clarionissa arki kohoaa uusiin korkeuksiin kaupungin kattojen yllä saunoen ja virvokkeita nauttien.

Paras sijainti, parhaat kulkuyhteydet

Jätkäsaaresta on lyhyt matka sekä Helsingin keskustaan että Ruoholahteen. Ruoholahden metroasemalta matka taittuu nopeasti myös Itä-Helsinkiin ja Espooseen. Myös Länsiväylä kulkee läheltä, ja sille pääsee helposti viereisen Crusellin sillan kautta. Jos mielit kauemmaksi, kulkevat laivat läheisestä Länsiterminaalista Tallinnaan ja Pietariin. 

Julkinen liikenne toimii jo nyt alueella erittäin hyvin, ja rakentamisen edetessä yhteydet vain paranevat. Jätkäsaareen pääsee raitiovaunuilla 7, 8 ja 9. Pysäkkejä tulee lisää koko ajan ja alueen valmistuessa sitä kiertää kattava ratikkaverkosto. 

Jätkäsaaresta keskustaan pääsee ratikan lisäksi joko jalan tai pyörällä. Suorin reitti keskustaan kulkee Baanaa pitkin, omalla pyörällä tai ilman – voit kävellä, lainata kaupunkipyörää tai hypätä sähköpotkulaudan kyytiin. 

Jätkäsaari virkistää ja liikuttaa

Jätkäsaari on urbaani, merellinen ympäristö. Tasapainona kaupunkitunnelmalle toimivat alueen monet puisto- ja viheralueet: suuresta kaupunginosasta jopa viidesosa, eli noin 20 hehtaaria, tulee olemaan puistoja. Jätkäsaaren suurin viheralue, Hyväntoivonpuisto, tulee valmistuttuaan olemaan kilometrin mittainen ja lähes sata metriä leveä keidas keskellä kaupunkiasutusta. 

Rentouttavien puistomaisemien lisäksi Jätkäsaari tarjoaa asukkailleen monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Esimerkiksi Hyväntoivonpuiston yhteyteen tulee lähiliikuntalaitteita ja mahdollisesti myös uimapaikka. Aluetta kehystävät rantakaistaleet tarjoavat oivan maiseman lenkkeilylle. Suunnitteilla ja rakenteilla on myös sisäliikuntatiloja, muun muassa uimahalli ja suuri palloiluhalli.

Ympäristölle parempia ratkaisuja

Ympäristöajattelu ohjaa Jätkäsaaren suunnittelua ja rakentamista. Alueella on erittäin hyvät kevyen ja julkisen liikenteen yhteydet, jotka mahdollistavat autottoman, vähäpäästöisemmän arjen. Maan alla kulkee jätteiden putkikeräysjärjestelmä Rööri, joka vähentää huoltoliikennettä talojen pihoissa – näin päästöt pienenevät ja turvallisuus lisääntyy. Myös roskahuoneiden hajuhaitoista päästään, kun jätteet siirtyvät imujärjestelmällä suoraan kotipihoista runkoputken kautta keräysasemalle. 

Skanska kantaa oman kortensa kekoon rakentamalla Jätkäsaareen koteja, jotka tavoittelevat vaativaa Rakennustiedon ympäristöluokitusta. Kun valitset uuden asunnon Rakennustiedon ympäristöluokitusta tavoittelevasta kohteesta, voit olla varma siitä, että kotisi on rakennettu ympäristöä arvostaen ja tulevaisuutta ajatellen.