Usein kysyttyjä kysymyksiä

Oman kodin ostaminen on useimmille yksi elämän suurimmista päätöksistä olipa kyseessä sitten ensiasunto tai muutto vanhasta asunnosta uuteen. Tavoitteemme onkin, että jokainen löytää kauttamme juuri omanlaisen kodin. Avain onnistuneeseen asuntokauppaan on huolellinen perehtyminen asuntokaupan tärkeimpiin kysymyksiin. Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä uuden asunnon ostamisesta, rakenteilla olevan asunnon varaamisesta ja asuntokaupan eri vaiheista. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla meihin suoraan yhteydessä.

Millaisia asuntoja Skanskalla on tarjolla?

Olemme yksi Suomen johtavista asuntorakentajista. Skanskalta löydät moniin eri elämäntilanteisiin sopivia koteja, etsit sitten ensimmäistä omaa asuntoa, vetovoimaista sijoitusasuntoa, tilavaa perhekotia tai uutta kotia rauhallisten eläkepäivien viettoon. Kehitämme ja rakennamme viihtyisiä asuinalueita kaupunkien parhaille sijainneille. Katso kaikki uudet asunnot täältä!

Mitkä ovat uuden asunnon parhaita puolia?

Upouusi koti tarjoaa huoletonta asumista ilman remonttihuolia, ja asuntojen valmistuttua uuteen kotiin pääsee muuttamaan nopeallakin aikataululla. Kun ostat rakentamisen alkuvaiheessa olevan asunnon tarpeeksi ajoissa, pääset mukaan kotisi suunnitteluun. Mitä aikaisemmin olet mukana, sitä enemmän pääset itse vaikuttamaan kotisi muutostöihin, pintamateriaaleihin ja sisustukseen. Voit esimerkiksi valita mieleisesi lattiat, maalit, säilytysratkaisut, kaakelit ja keittiön kaappien ovet.  

Mitä tarkoittaa ennakkomarkkinointi?

Ennakkomarkkinoinnista puhutaan silloin, kun uuden talon asunnot tulevat varattaviksi. Sen tarkoituksena on selvittää asuntojen kysyntä jo ennen kuin taloa aletaan rakentamaan. Ennakkomarkkinoinnin aikana kohde saattaa olla vasta suunnitteilla, mutta voit jo tässä vaiheessa varata itsellesi sopivan kodin tulevasta talosta. Varaus ei ole sitova, vaan voit perua sen, jos muutat mieltäsi. Joskus kohdetta ei päädytä rakentamaan ollenkaan – syy tähän voi olla esimerkiksi liian vähäinen kiinnostus ennakkomarkkinointivaiheessa. Varauksen voit tehdä ottamalla yhteyttä asuntomyyntiin. Yhteystiedot löydät kohteen omilta sivuilta tai esitteestä. 

Miten ajoissa rakenteilla olevat asunnot pitää varata?

Uudet Skanska-kodit tulevat varattaviksi jopa pari vuotta ennen niiden valmistumista. Tämän vuoksi suosittelemme olemaan ajoissa liikkeellä sinua kiinnostavan asunnon kanssa. Voit katsoa lisätietoa kohteen omalta sivulta ja ilmoittautua kiinnostuneeksi, niin saat tietää ensimmäisten joukossa, kun asunnot tulevat varattaviksi.  

Kuinka varaan asunnon itselleni?

Voit varata asunnon rakenteilla olevista asuintalosta muutamaksi päiväksi maksamalla varausmaksun. Varaus ei sido sinua tekemään asuntokauppaa. Voit ostaa varaamasi asunnon sähköisen asuntokaupan kautta tai ottamalla yhteyttä omaan Skanska asuntomyyjääsi, hänen yhteystiedonsa löydät varausvahvistuksesta. Mikäli asunto on ennakkomarkkinoinnissa, olethan yhteydessä Skanskan asuntomyyntiin. Voit varata asunnon myös rakenteilla olevista kohteista ottamalla yhteyttä asuntomyyntiimme. Jos päätät että et haluakaan asuntoa, saat varausmaksusi takaisin kokonaisuudessaan pyytämällä myyjää peruuttamaan varauksesi.

Mitä tarkoittaa RS?

Suuri osa Skanskan myytävistä asunnoista on niin sanottuja RS-kohteita, joista myydään asuntoja jo rakentamisvaiheen aikana. Ly­hen­ne RS tu­lee sa­nois­ta ”ra­ha­lai­tos­ten neu­vot­te­lu­kun­nan suo­sit­te­le­ma”. RS-jär­jes­tel­mä tur­vaa ku­lut­ta­jil­le tie­tyt oi­keu­det ja suo­jaa siis asun­non os­ta­jien etu­ja, kun kau­pat asun­nos­ta teh­dään ra­ken­ta­mis­vai­hees­sa. Järjestelmä sisältää vakuudet, joilla py­ri­tään tur­vaa­maan koh­teen val­mis­tu­mi­nen ja val­mis­tu­mi­sen jäl­keen il­men­nei­den puut­tei­den ja vi­ko­jen kor­jaa­mi­nen sii­nä ta­pauk­ses­sa, et­tä ra­ken­nut­ta­ja jou­tuu mak­su­vai­keuk­siin. RS-järjestelmä siis varmistaa, että kohde rakennetaan suunnitelmien mukaan.

Mistä saan esitteen tai rakennustapaselosteen haluamastani kohteesta?

Jokaisen kohteen omalta sivulta löydät kaiken tärkeän tiedon, kuten esitteet tai rakennustapaselosteen. Voit ladata pdf-muotoiset aineistot sinua kiinnostavan asunnon omalta sivulta kohdasta “Asiakirjat” tai ottamalla yhteyttä asuntomyyntiin. Painetun esitteen saat halutessasi asuntomyyjältä.

Ovatko Skanskan kodit ympäristövastuullisia?

Uusissa kodeissamme korostuvat ympäristötehokkaat ratkaisut ja matalat asumiskustannukset – mukavuuksista tinkimättä. Pyrimme luomaan sellaiset asumisen puitteet, joissa ekoteot on helppo ottaa osaksi asumisen arkea. Valitsemme keittiöihin energiapihit kodinkoneet ja kylpyhuoneisiin vettäsäästävät hanat ja suihkut. Asuntojen hyvä eristys ja tiiviit ikkunat ja ovet varmistavat sen, että lämpöä ei valu hukkaan. Kodeissamme esimerkiksi kierrättäminen ja oman energiankulutuksen tiedostaminen on helppoa. Kaikki uudet kohteemme tavoittelevat Rakennustiedon ympäristöluokitusta ympäristövastuullisuuden sertifioinniksi.

Mikä on Rakennustiedon ympäristöluokitus?

Rakennustiedon ympäristöluokituksen saa ympäristövastuullisesti suunniteltu ja rakennettu, energiatehokas ja sertifioitu rakennus. Rakennustiedon myöntämä luokitus kertoo, että kohde täyt­tää viranomaistasoa tiukemmat kriteerit muun muassa energiatehokkuudessa, kos­teuden hallinnassa ja sisäilman laadussa. Rakennustiedon ympäristöluokitus helpottaa ympäristötietoisen asunnonostajan valintaa, sillä silloin voi olla varma siitä, että asunto on rakennettu ympäristöä arvostaen ja tulevaisuutta ajatellen. Voit lukea lisää Rakennustiedon ympäristöluokituksesta täältä!

Mikä on Skanska Studio?

Skanska Studio on Skanskan uudistettu asuntomyymäläkonsepti, kotien kivijalka, jossa haaveet uudesta kodistasi konkretisoituvat ja löytävät kaupunginosan, muodon ja materiaalin. Täällä pääset suunnittelemaan asiantuntijoidemme kanssa kotia, josta haaveilet. Studion tausta-ajatuksena on halumme ja visiomme kehittää asumista asiakkaidemme ehdoilla. Ota yhteyttä kysyäksesi lisää tai varataksesi oman ajan asiantuntijamme kanssa: pääkaupunkiseudun asuntomyynti 0800 162 162. Skanska Studion löydät osoitteesta Mannerheimintie 117, 00280 Helsinki. Lisätietoa Skanska Studiosta saat täältä!

Milloin voi tehdä viimeiset materiaalimuutokset?

Ennakkomarkkinoinnin alkuvaiheessa olevaan asuntoon voit sopia sisustus- ja materiaalivalintoihin liittyvän tapaamisen asiakasvastaavamme kanssa, jolloin käytte läpi materiaalinäytteet paikan päällä Skanskan Kotimyymälässä tai virtuaalisesti. Asiakasvastaavan tapaamisen aikana tutustutte yhdessä kotisi suunnitelmiin ja käytte läpi taloyhtiön aikataulut, joissa näkyy myös viimeiset mahdolliset päivämäärät, jolloin materiaalimuutoksia voi tehdä. Voit tarkistaa päivämäärän asiakasvastaavaltasi.

Mitä minun tulee ottaa huomioon ennen uuden kodin hankkimista?

Uuden asunnon kauppa eroaa vanhan asunnon kaupasta, sillä kun hankkii uuden asunnon rakentamisvaiheessa, ostopäätös tehdään useimmiten suunnitelmien, havainnemateriaalien ja paperitiedon varassa. RS-kohteissa asunnonostajien edut on suojattu asuntokauppalain mukaisesti, mutta myyntiaineistoihin, kuten yhtiön yhtiöjärjestykseen, taloussuunnitelmaan, rasitustodistuksiin ja rakennustapaselostukseen on kuitenkin hyvä perehtyä huolella. Asunto tarkastetaan vielä ennen luovutusta muuttotarkistuksessa. Joskus asunnossa ilmenee myöhemmin sellaista korjattavaa, mikä ei ollut havaittavissa muuttotarkastuksen yhteydessä. Siksi uusissa taloyhtiöissä pidetään 12–15 kuukauden kuluttua rakennuksen valmistumisesta vuositarkastus, jolloin ostajan tulee ilmoittaa ja kirjata kaikki havaitsemansa näkyvät virheet.

Miten rahoitan uuden kodin ostamisen?

Pyrimme tekemään uuden kodin hankinnan sinulle mahdollisimman helpoksi. Edullinen maksuehtomme varmistaa sen, että saat aikaa ja mielenrauhaa asioiden järjestelyyn – esimerkiksi vanhan kodin myyntiin. Saat uuden kodin jo kohtuullisella omarahoitusosuudella. Skanskalla uuden kodin velaton hinta koostuu myyntihinnasta sekä Skanskan neuvottelemasta pitkäaikaisesta taloyhtiölainasta. Taloyhtiölainan voit maksaa pois kokonaan tai osittain kodin valmistuttua tai voit lyhentää sitä kuukausittain pääomavastikkeena. Lisätietoa löydät täältä!

Mikä on visualisointi?

Kun aloitamme ennakkomarkkinoinnin sellaisessa asuintalossa, jota ei vielä ole rakennettu, käytämme usein apuna visualisointeja. Ennakkomarkkinoinnin alkaessa asuntoja ei ole vielä olemassa, vaan käyttämämme kuvat ovat maistiaisia tulevasta. Visualisointien avulla tulevia koteja pyritään mahdollisimman hyvin havainnollistamaan. Visualisoinnit pohjautuvat sen hetkisiin suunnitelmiin sekä arkkitehdin pohjakuviin. Ne ovat aina tietystä asunnosta tietystä kuvakulmasta, ja aina havainnekuvia. Voit aina kysyä lisää kohteen visualisoinneista asuntomyynniltä.

Lue lisää meistä

Lisää artikkeleita