Kestävää asumista Oulun Plaanatornissa

Asuminen uudessa Plaanatornissa on turvallista, terveellistä ja ympäristötehokasta. Suunnittelussa ja rakentamisessa on mietitty kestäviä ratkaisuja koko 16-kerroksisen rakennuksen elinkaaren ajaksi.

 

 

Kestävää asumista Oulun Plaanatornissa

Rakentaminen valmiiksi asuttuun ympäristöön julkisten liikenneyhteyksien varrelle takaa vaivattoman pääsyn palveluiden ytimeen. Vain muutaman askeleen tai polkaisun päässä sijaitsevat kaupat, ravintolat, kulttuuritapahtumat ja vehreät puistikot. 

Miten voit kodinostajana varmuudella tietää, että kestävyys on huomioitu jo uuden talon suunnittelu- ja rakennusvaiheessa? Rakennustiedon ympäristöluokitus viitoittaa tietä ympäristövastuulliseen rakentamiseen ja kiinteistöjen ylläpitoon, ja tätä luokitusta Plaanatornissakin tavoitellaan.

Ympäristöluokituksen tavoitteena on ympäristövastuullisesti suunniteltu ja rakennettu, energiatehokas, sertifioitu rakennus. Ulkopuolinen auditoija varmistaa, että kohde toteuttaa tavoitteensa muun muassa käyttöön, kestävyyteen ja kosteudenhallintaan liittyen. Suunnittelussa ja rakentamisessa on mukana muun muassa kosteuskoordinaattori.

Skanska Kotien ympäristöasiantuntija Maaria Koskinen kuvailee Rakennustiedon ympäristöluokitusta eräänlaiseksi laatutakuuksi.

– Ympäristöluokitus varmentaa suunnittelun ja rakentamisen laadun niin, että talossa on hyvä asua. Rakennuksen ympäristötehokkuus ei kuitenkaan synny asumismukavuuden kustannuksella, Koskinen kiteyttää.

Energiatehokkaita, näyttäviä ratkaisuja

Plaanatorni kuuluu tehokkaimpaan A-energialuokkaan. Automatiikan avulla esimerkiksi isännöitsijä voi seurata tarkasti kiinteistöjen energiankulutusta niin sähkön kuin lämpimän vedenkin osalta ja ennakoida mahdollisia huoltotarpeita.

Suurista liukulasiseinistä avautuvat upeat kaupunkimaisemat. Lämpö pysyy silti sisällä, sillä laseissa on määräystasoa parempi lämmöneristävyys.

– Katon aurinkopaneelien tuottama energia käytetään kiinteistön sähkönkulutukseen, kuten esimerkiksi led-valaistukseen ja yhteistilojen ilmanvaihtokoneisiin, Koskinen kertoo.

Plaanatornin nykyaikaiset, ekotehokkaat ratkaisut varmistavat kestävän ja viihtyisän asumisen pitkälle tulevaisuuteen. Täällä voit luottaa siihen, että kotitalosi on rakennettu ympäristöä arvostaen.

Tutustu Plaanatorniin