Ajateltua arkea – kodin älykkäät ominaisuudet tekevät asumisesta huoletonta

Huolettomassa kodissa asuminen ei ole suoritus tai jatkuvien huolten aihe. Hyvin suunnitellut kodin älykkäät ominaisuudet lisäävät asumismukavuutta, turvallisuutta ja vastuullisuutta.

Perusta huolettomalle kodille valetaan jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Suunnittelussa huolehditaan, että asuminen on mukavaa, turvallista ja taloudellista – ei vain tänään ja nykyisessä elämäntilanteessa, vaan myös tulevaisuudessa asukkaan tarpeiden muuttuessa.

Turvallisuus liitetään usein vain fyysiseen turvallisuuteen asunnossa ja sen ulkopuolella: väljyyteen, valaistukseen ja pintamateriaaleihin. Merkittävän osan asumisen mielenrauhasta muodostaa myös se, ettei asunnolle tapahdu – tai ole tapahtunut rakennusvaiheessa – mitään odottamatonta.

Mukavuus nousee arjessa esiin erityisesti silloin, kun se ei ole kunnossa. On liian kylmä tai kuuma, asunto on ahdas tai asuminen on muuten vain hankalaa.

Taloudelliseen huolettomuuteen kuuluu, että asumiskustannukset ovat kohtuullisia ja ennakoitavia. Valittujen teknisten ratkaisujen pitää kestää myös aikaa, jotta asuminen ei aiheuta yllättäviä taloudellisia kustannuksia.

Koti ei ole käyttöä, vaan asumista varten

Kodin teknologia on asukasta varten, ei toisin päin. Kotiemme älykkäät ominaisuudet ovat luonnollinen ja huomaamaton osa asuntoa. Toiminnallisuudet on valittu siten, että ne eivät vaadi asukkaalta ponnisteluja ja ovat arjessa merkityksellisiä – eivät irrallisia teknologisia ominaisuuksia. Näin koti tuntuu edelleen kodilta ja arki hippusen huolettomammalta.

Tulevan Ilmattarenpihan kohteet ovat kaikki varusteltu kodin älykkäillä ominaisuuksilla. Jatkossa kaikkiin uusiin kohteisiimme tuodaan kodin älykkäitä ominaisuuksia, mikäli alueen kaava ja tekniset rajoitteet sen sallivat.

Älykästä energiatehokkuutta

Datan avulla voidaan säästää rahaa ja ympäristöä. Kulutusseuranta kertoo kodin viilennysenergian sekä lämpimän ja kylmän veden kulutuksen ja auttaa optimoimaan niiden kulutusta. Vesimittarit ja astianpesukoneen vuorovahtianturi mittaavat olosuhteita ja auttavat tunnistamaan esimerkiksi vuodot vesikalusteissa. Asuntojen automaattinen rakennusanalytiikka talo- ja huoltoyhtiölle varmistaa, että asuminen on huoletonta ja mukavaa.

Kodin järjestelmien selkeä ohjauspaneeli tekee olosuhteiden ja kulutuksen seuraamisesta ja hallinnasta helppoa. Kotona/poissa-asetus vaikuttaa ilmanvaihtoon ja lämpötilaan ja tehostaa asumisen energiatehokkuutta entisestään.

Uutisia omasta talosta ja maailmalta

Yhtiön aurinkopaneelien energiatuottoa on jokaisen asukkaan nähtävillä ja konkretisoi aurinkopaneelien hyödyn yhtiölle. Porrashuoneen digitaalinen infotaulu pitää asukkaat kartalla taloyhtiön ja maailman tapahtumista. Reaaliajassa päivittyvälle infotaululle voidaan ajaa esimerkiksi säätietoja, julkisen liikenteenteen aikatauluja tai uutisia.

Mukavaa ja turvallista

Yksi avain kaikkeen kulkemiseen tekee taloyhtiön kulunhallinnasta joustavaa ja turvallista. Asuntojen ovipuhelinjärjestelmä – kameralla tai ilman – helpottaa vieraiden kulkemista, ja parkkihallin avaimeton kulunvalvonta sujuvoittaa omalla autolla menemistä ja tulemista.

Asuntojen lämpötilan ja ilmanvaihdon säätö lisää asuinmukavuutta ja hyvinvointia. Yhteisten tilojen sähköinen tilavaraus mahdollistaa tilojen varaamisen, käytön ja maksun silloin, kun niille on tarve. Lisäksi sähköauton omistajat voivat ladata autonsa omassa hallissa ja hallita latausta sovelluksella.

Haluatko kuulla lisää kotiemme älykkäistä ominaisuuksista? Kysy lisää asuntomyyjiltämme tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.