Keskuspuisto laajenee Ilmattarenpihalle

Ilmattarenpiha rakentuu entisen Pöllölaakson alueelle

Syksyllä 2022 Pöllölaakson väki lentää uusiin moderneihin ja energiatehokkaisiin tiloihin Vallilaan. Samoilla kestävän rakentamisen periaatteilla alue kehittyy rakennusyhtiö Skanskan toimesta, joka aloittaa alueen rakentamisen purkutöillä vuoden 2023 aikana. Tulevan asuinalueen keskiössä on suuri yhteispiha, jonka ympärille rakentuu yhdeksän asuinkerrostalon kokonaisuus. Kaikkiaan Pöllölaakson alueelle rakentuu yhteensä yli 600 kaupunkikotia ja maanalainen autohalli asukkaille. 

Uusi asuinalue kiinnittyy Keskuspuiston luontoon ja yhteispihan maanvaraisen alueen kasvillisuus saakin sieltä inspiraationsa. Tuleville asukkaille tämä näkyy mm. pihan metsämäisinä saarekkeina sekä monilajisena, kerroksellisena ja luonnonmukaisena aluskasvillisuutena.  

Elämää Pöllölaaksossa

Kaikki alkoi pöllölogosta. Taiteilija Peppe Nyströmin suunnittelema pöllötunnus otettiin käyttöön heti, kun Oy Mainos-TV-Reklam Ab – tutummin Maikkari – perustettiin vuonna 1957.  MTV:n perustamisen jälkeen Pentti Hanskilla oli idea. Peltojen ja niittyjen keskelle, keskuspuiston kupeeseen nousisi Suomen ensimmäisen kaupallisen televisiokanavat omat toimitilat. 

Rakennustyöt valmistuivat kahdessa vuodessa ja maikkarilaiset pääsivät muuttamaan uusiin tiloihin vuonna 1967. Kukaan ei tiedä, kenen toimesta ja koska alue nimettiin Pöllölaaksoksi. Siksi sitä on kuitenkin kutsuttu aina.  

Elämä Pöllölaaksossa on ollut ihmeellistä. Työntekijöiden sanoin, aina ei ole tiennyt, oliko ympärillä tapahtuvat asiat totta vai tarua. Vieressä sijaitseva keskuspuisto on tarjonnut puitteet arkisimmille kokemuksille: lounashiihdoille, kävelypalavereille ja juoksulenkeille. Pöllölaakso on kasvanut yhdessä MTV:n kanssa. Ennen alueen asuintalojen rakentamista Pöllölaakson ympäröivä tonttimaa toimitti juhlapaikan virkaa milloin alueelle tuotiin uima-allas, milloin maailmanpyörä. Kari Juvan vuonna 1982 valmistunut pronssinen Ilmatar -patsas jää muistoksi uuteen kortteliin. 

Kestää elämän.

Skanska Kodeissa vastuullinen asuminen on vaivatonta. Ne on rakennettu kestävää elämää varten, jokainen yksityiskohta huomioiden. Näin vastuullisuus on kodin sisäänrakennettu ominaisuus. Asumisen vastuullisuus rakentuu yhtä aikaa itse kodin kanssa. Merkittävimmät vastuullisuuspäätökset tehdään jo kodin suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Skanska Kodeissa jokaisen on mahdollista elää vastuullisesti mukavuudesta tinkimättä.

Sitä me kutsumme kestäväksi elämäksi.