Turun Korvetti

Ikoninen miljöö saa ansaitsemansa kodit

Turun Telakkarannalla on pitkä teollinen historia: alueella rakennettiin laivoja aina 1500-luvulta 2000-luvun alkuun asti. Viimeisen tehtaan sulkiessa ovensa Telakkaranta sai uuden elämän trendikkäänä asuinalueena. Nyt alueella on paljon uudisrakennuksia ja vahva identiteetti teollisuushistorian ja modernin arkkitehtuurin yhdistymispaikkana. Alue on nykyaikainen, mutta uudessa kaavoituksessa on vaalittu alueen alkuperäistä tunnelmaa – perinteikkään alueen rakastettu siluetti saa edelleen muotonsa korkeista telakkanostureista.

Omaa rauhaa rannan tuntumassa

Telakkarannasta aukeavat näkymät Aurajoelle, vastarannalla sijaitsevaan satamaan ja Turun linnaan. Rannan kävelylaitureilla voi kesäpäivisin katsella ohi lipuvien veneiden matkaa merellisiin seikkailuihin ja iltaisin Aurajoki hehkuu satumaisesti kaupungin valoissa, laskevan auringon alla. Vaikka asuinalue sijaitseekin kantakaupungin kynnyksellä, saavat Telakkarannan asukkaat nauttia omasta rauhasta paikalla, johon keskustan häly ei kantaudu.

Telakkaranta nauttii turkulaisten loppumattomasta suosiosta – Aurajoen varresta on muodostunut kaupunkilaisten oma meriolohuone, jonka jylhät telakkanosturit, rakastettu rantaraitti ja ravintolalaivat antavat alueelle sen omaleimaisen, merellisen ilmeen.

Telakkarannalle on myönnetty Kestävä Kivitalo -palkinto vuonna 2018 tunnustuksena asuinalueen suunnittelusta ja toteutuksesta paikallarakentamisen hyviä perinteitä vaalien. Alueelle tyypillinen kivitalorakentaminen on laadun leima – täällä asukas saa olla reilusti ylpeä kotipaikastaan.

Kaupunkielämää Aurajoen molemmin puolin

Telakkarannassa asut noin kolmen kilometrin päässä keskustan palveluista. Föri kuljettaa sinut nopeasti vastarannalle, missä keskustan monet ravintolat, teatterit ja galleriat odottavat. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta myös kauppatori ja Samppalinna nivoutuvat osaksi jokapäiväistä elämääsi.

Arjen palvelut löydät kävelyetäisyydeltä. Kevyen liikenteen reitit vievät kotitalolta keskustaan ja rantatietä pitkin kohti Hirvensaloa. Turun parhaalla kotipaikalla ei omaa autoa tarvita.