Ranta-Tampellan Masuuni Tampere

Rantakaupunkielämää keskustan kulmilla

Ranta-Tampellan alueesta ja sen kanavasta tulee kantakaupungin luonnollinen jatke, joka myötäilee rautatien linjaa ja Näsijärven rantaa. Alue sijoittuu aivan kävelyetäisyydelle sekä Särkänniemen huvipuistosta että Tampereen ydinkeskustasta. Virkistysalueiksi muodostuvat itäpään Soukkapuisto, pohjoisrannan Kiiskisaarenpuisto ja länsipään Koskenniskan ranta.

Naapureina Näsijärvi ja kantakaupunki – tutustu Tampereen tyylikkäimpään uuteen asuinalueeseen

Sijainti Näsijärven rannalla, vieressä puistot, ulkoilureitit ja rantaraitti. Kantakaupungin vilske ei aivan tänne asti yletä, vaikka lähellä sijaitseekin. Kaupunginosaa halkovat kanavat kävelysiltoineen tuovat mieleen eurooppalaisen pikkukaupungin. Kanavan vartta kiertää rantaraitti, jonka idyllisissä kahviloissa nautitaan aamiaista järvimaisemissa. Juuri tämä tekee Ranta-Tampellasta niin ainutlaatuisen – vastaavaa kotipaikkaa ei muualta Tampereelta löydy.
Lue Aamulehden advertoriaalista mitkä asiat tekevät Ranta-Tampellasta erityisen >

Rentoudu rannassa

Ranta-Tampellan asuinalue ja kanava rakentuvat nimensä mukaisesti aivan rannan tuntumaan, Tampellan vanhalle tehdasalueelle. Odotetun alueen suunnitteleminen alkoi jo 1990-luvulla ja Rantaväylän tunnelin valmistuttua kauan haaveiltu järvenrantanaapurusto toteutuu vihdoin väylältä vapautuneelle alueelle.

Tunnelma Ranta-Tampellassa on rennon välimerellinen vesistöineen, kävelykatuineen, siltoineen ja viihtyisine oleskelupaikkoineen. Asuinaluetta kiertää rantapromenadi, jota pitkin kävellessään voi ihailla Näsijärven kauniita maisemia. Ympäröivä järviluonto tarjoaa asukkaille monia leppoisia paikkoja rentoon yhdessäoloon, ulkoiluun ja rauhoittumiseen.

Kurkista Ranta-Tampellan suunnitelmiin ilmasta käsin

Katso alla olevasta aluemallinnoksesta miltä Ranta-Tampellan suunnitelmat näyttävät. Voi vaihtaa kuvakulmaa kahdesta pisteestä. 

Koti ja sujuva arki kanavanvarrelta

Kotien oleskelutilat jatkuvat luontevasti olohuonemaisen kanavanvarren kävelykaduille ja laiturille. Laiturialue on kaupungin suunnitelmien mukaan valmis ensimmäisten asuinkohteiden valmistuttua, joten Kaplanin asukkaat pääsevät heti muutettuaan nauttimaan kotikorttelinsa parhaista puolista. Ranta-Tampellalla on aivan omanlainen ilmapiirinsä, jonka kaltaiseen ei törmää usein.

Upeiden järvimaisemien lisäksi Ranta-Tampellassa asutaan kaupungin kattavien palveluiden lähellä. Päiväkodit, koulut ja päivittäistavarakaupat löytyvät kaikki vain lyhyen kävelymatkan päästä. Noin kilometrin matka keskustaan taittuu vaivattomasti kävellen tai pyöräilemällä. Eloisan kulttuurikaupungin tapahtumarikas elämä viihdyttää Ranta-Tampellan asukkaita ympäri vuoden. Viereisellä niemellä sijaitsee rakastettu Särkänniemen huvipuisto, jonka valot maalaavat iltaisin horisontin väreillään.

Katso Tampereen kaupungin video alueesta ja sen kehityksestä!