Rantakaupunkielämää keskustan kulmilla

Ranta-Tampellan alueesta ja sen kanavasta tulee kantakaupungin luonnollinen jatke, joka myötäilee rautatien linjaa ja Näsijärven rantaa. Alue sijoittuu aivan kävelyetäisyydelle sekä Särkänniemen huvipuistosta että Tampereen ydinkeskustasta. Virkistysalueiksi muodostuvat itäpään Soukkapuisto, pohjoisrannan Kiiskisaarenpuisto ja länsipään Koskenniskan ranta.

Rentoudu rannassa

Ranta-Tampellan asuinalue ja kanava rakentuvat nimensä mukaisesti aivan rannan tuntumaan, Tampellan vanhalle tehdasalueelle. Odotetun alueen suunnitteleminen alkoi jo 1990-luvulla ja Rantaväylän tunnelin valmistuttua kauan haaveiltu järvenrantanaapurusto toteutuu vihdoin väylältä vapautuneelle alueelle.

Tunnelma Ranta-Tampellassa on rennon välimerellinen vesistöineen, kävelykatuineen, siltoineen ja viihtyisine oleskelupaikkoineen. Asuinaluetta kiertää rantapromenadi, jota pitkin kävellessään voi ihailla Näsijärven kauniita maisemia. Ympäröivä järviluonto tarjoaa asukkaille monia leppoisia paikkoja rentoon yhdessäoloon, ulkoiluun ja rauhoittumiseen. 

Kotien oleskelutilat jatkuvat luontevasti olohuonemaisen kanavanvarren kävelykaduille ja laiturille. Laiturialue on kaupungin suunnitelmien mukaan valmis ensimmäisten asuinkohteiden valmistuttua, joten Kaplanin asukkaat pääsevät heti muutettuaan nauttimaan kotikorttelinsa parhaista puolista. Ranta-Tampellalla on aivan omanlainen ilmapiirinsä, jonka kaltaiseen ei törmää usein.

Katso Tampereen kaupungin video alueesta ja sen kehityksestä!

Kaikki mitä arkeesi tarvitset

Upeiden järvimaisemien lisäksi Ranta-Tampellassa asutaan kaupungin kattavien palveluiden lähellä. Päiväkodit, koulut ja päivittäistavarakaupat löytyvät kaikki vain lyhyen kävelymatkan päästä. Noin kilometrin matka keskustaan taittuu vaivattomasti kävellen tai pyöräilemällä. Eloisan kulttuurikaupungin tapahtumarikas elämä viihdyttää Ranta-Tampellan asukkaita ympäri vuoden. Viereisellä niemellä sijaitsee rakastettu Särkänniemen huvipuisto, jonka valot maalaavat iltaisin horisontin väreillään.

Taloyhtiöt