Rantakaupunkielämää keskustan kulmilla

Ranta-Tampellan alueesta ja sen kanavasta tulee kantakaupungin luonnollinen jatke, joka myötäilee rautatien linjaa ja Näsijärven rantaa. Alue sijoittuu aivan kävelyetäisyydelle sekä Särkänniemen huvipuistosta että Tampereen ydinkeskustasta. Virkistysalueiksi muodostuvat itäpään Soukkapuisto, pohjoisrannan Kiiskisaarenpuisto ja länsipään Koskenniskan ranta.

Rentoudu rannassa

Ranta-Tampellan asuinalue ja kanava rakentuvat nimensä mukaisesti aivan rannan tuntumaan, Tampellan vanhalle tehdasalueelle. Odotetun alueen suunnitteleminen alkoi jo 1990-luvulla ja Rantaväylän tunnelin valmistuttua kauan haaveiltu järvenrantanaapurusto toteutuu vihdoin väylältä vapautuneelle alueelle.

Tunnelma Ranta-Tampellassa on rennon välimerellinen vesistöineen, kävelykatuineen, siltoineen ja viihtyisine oleskelupaikkoineen. Asuinaluetta kiertää rantapromenadi, jota pitkin kävellessään voi ihailla Näsijärven kauniita maisemia. Ympäröivä järviluonto tarjoaa asukkaille monia leppoisia paikkoja rentoon yhdessäoloon, ulkoiluun ja rauhoittumiseen.

Elämäntyyli esille

Masuunin kanssa samaan kortteliin, omalle tontille rakentuvan As. Oy Ranta-Tampellan Kaplanin yhdeksässä kerroksessa on yhteensä 52 asuntoa, joissa on huoneita yhdestä kolmeen. Ranta-Tampellan kodeissa saa tulla elämäntyyli esille ja näissä kekseliäästi suunnitelluissa, toimivissa ja hyvinvarustelluissa kodeissa asuminen on helppoa ja arjessa on arvokkaan lomakohteen tunnelmaa.

Tule tutustumaan Ranta-Tampellaan Kaplanin esittelyhuoneistoon sopimalla oma esittelysi ›

Kurkista Ranta-Tampellan suunnitelmiin ilmasta käsin

Katso alla olevasta aluemallinnoksesta miltä Ranta-Tampellan suunnitelmat näyttävät. Voi vaihtaa kuvakulmaa kahdesta pisteestä. 

Koti kanavanvarrelta

Kotien oleskelutilat jatkuvat luontevasti olohuonemaisen kanavanvarren kävelykaduille ja laiturille. Laiturialue on kaupungin suunnitelmien mukaan valmis ensimmäisten asuinkohteiden valmistuttua, joten Kaplanin asukkaat pääsevät heti muutettuaan nauttimaan kotikorttelinsa parhaista puolista. Ranta-Tampellalla on aivan omanlainen ilmapiirinsä, jonka kaltaiseen ei törmää usein.

Katso Tampereen kaupungin video alueesta ja sen kehityksestä!

Kaikki mitä arkeesi tarvitset

Upeiden järvimaisemien lisäksi Ranta-Tampellassa asutaan kaupungin kattavien palveluiden lähellä. Päiväkodit, koulut ja päivittäistavarakaupat löytyvät kaikki vain lyhyen kävelymatkan päästä. Noin kilometrin matka keskustaan taittuu vaivattomasti kävellen tai pyöräilemällä. Eloisan kulttuurikaupungin tapahtumarikas elämä viihdyttää Ranta-Tampellan asukkaita ympäri vuoden. Viereisellä niemellä sijaitsee rakastettu Särkänniemen huvipuisto, jonka valot maalaavat iltaisin horisontin väreillään.

Taloyhtiöt