Tampereen uuden keskustan polttopisteessä

Tampere on nuorekas yliopistokaupunki, jonka menestyksen juuret ovat komeassa teollisuushistoriassa. Se tunnetaan huipputeknologian, tutkimuksen, koulutuksen, kulttuurin, urheilun ja yritystoiminnan keskuksena, jota uudistetaan rohkeasti. Kaupungin itäisen keskustan kortteleissa heräillään nyt uudenlaiseen kaupunkikulttuuriin, joka sykkii ihmisiä, menoa ja tapahtumia.

Kaikki tarvittava lähellä

Luminary on arjen tyyni lähtöpiste: rautatieasema, bussilinjat, terveys- ja liikunta- palvelut, virastot, ravintolat, tavaratalot ja pikkuliikkeet ovat kävelyetäisyydellä. Kaupungin kaduilla olet kuin kotonasi ja pysyt ajan hermoilla uusista urbaaneista tuulista. Kotiin palatessasi hälinä vaimenee ja aistit rauhoittuvat.

Tampereen Keskustori on Luminarysta vain kilometrin päässä. Tori on kaupungin keskeinen tapahtumapaikka, jossa pidetään konsertteja, markkinoita ja tapahtumia ympäri vuoden. Toriaukiolla voi aistia menneen ajan tunnelmaa, kun toria ympäröivistä rakennuksista voi nähdä, kuinka alueen arkkitehtuurivirtaukset ovat vuosien varrella muuttuneet.

Monimuotoista arkkitehtuuria

Tampereen keskusta on tunnettu historiallisista ja kauniista rakennuksistaan. Vaikka alueelle on rakennettu paljon uutta, on myös vanhoja rakentamisen taidonnäytteitä säästetty. Keskusta-alueen vanhoja rakennuksia ovat muun muassa Tampereen tuomiokirkko, Raatihuone, Palanderin talo ja Vanha kirkko. Modernia arkkitehtuuria edustavat Pääkirjasto Metso, Koskikeskus ja Tullintori. Mihin ikinä Tampereen keskustassa kuljetkaan, saat ihailla rikkaan monimuotoista arkkitehtuuria.

Irtiottoja kaupungin vilinästä

Luonto on lähellä myös Luminarya. Järven rantaan sujautat hetkessä pyörällä ja lähikulmilta löytyy viihtyisiä viherkeitaita. Esimerkiksi kaupunkilaisten oma olohuone, Sorsapuisto, on kivenheiton päässä Luminarysta. Keskustan alueella on myös useita erilaisia puistoja. Kauden tuoreet herkut keittiöön voi hakea vaikkapa Tammelantorilta.