Luonto ja keskusta molemmat lähellä

Höyhtyällä puisto on aina ihan naapurissa, joten vihreää virkistystä ja rauhaa on runsaasti tarjolla. Lähde rauhoittumaan jollekin alueen monista puistoista tai kävele koirasi kanssa läheiseen Kiskopuiston koirapuistoon ulkoilemaan. Jos nautit kävelystä tai pyöräilystä enemmänkin, vievät erinomaiset kevyen liikenteen väylät sinut nopeasti keskustaan tai lähiympäristön ulkoilureiteille.

Historian havinaa

Höyhtyä on täynnä merkittäviä rakennuksia ja lähihistorian havinaa. Täällä sijaitsee kulttuuriympäristönäkin merkittävä Selvaag-rivitalojen kortteli, joka on rakennettu vuosina 1957–1961.  Näyttävää 1960-luvun modernismia edustava Karjasillan kirkko sijaitsee myös alueella. Näillä kotikulmilla riittää ihasteltavaa.

Urheilijalle ja luontoihmiselle

Raksilan urheilukeskus sijaitsee kävelyetäisyydellä. Urheilukeskuksen liikuntapaikkoihin kuuluvat muun muassa uimahalli, monitoimihalli, pesäpallostadion, jäähalli ja teköjääkenttä – täältä löytyy tekemistä jokaiselle urheiluharrastajalle. Myös Lintulan urheilukeskus ja Huuhkajapuiston luistelukenttä sijaitsevat täällä.

Helppo tulla ja hyvä asua

Oulun keskustaan on Höyhtyältä  kävelymatka ja omalla autolla kuljet sujuvasti mihin tahansa suuntaan Joutsentien ja -sillan kautta. Lyhyen kävely- tai pyöräilymatkan päästä löytyvät koulut, päiväkodit ja päivittäistavarakaupat. Keskustan kynnyksellä sijaitseva kauppakeskus Valkea palvelee myös lyhyen matkan päässä. Lintulan alueella ovat alakoulu ja päiväkoti. Myös yläasteen koulut, lukio, ammattikoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat lähellä. Päivittäistavarakaupat ja automarketitkin ovat reilun kilometrin säteellä.

Höyhtyän asukkaita palvelee Välke-hyvinvointipiste, joka sijaitsee Lintulammen asukastuvalla. Se tukee Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen palveluja. Kulttuurin ystäviä taas ilahduttaa korkeatasoinen Madetojan musiikkikeskus, jossa järjestetään lukuisia konsertteja ympäri vuoden vain lyhyen kävelymatkan päässä kotikorttelista.