Saimaa viehättää vuoden ympäri

Majakassa parvekkeeltasi avautuu sinisenä kimalteleva aava Saimaa. Puhdas järviluonto hurmaa kauneudellaan kaikkina vuodenaikoina tarjoten mukavaa ajanvietettä. Kesällä järvellä veneillään ja kalastellaan, uidaan ja otetaan aurinkoa. Talvella Saimaa on kuin luotu kävelyretkiä, pilkkireissuja ja hiihtämistä varten.

Voutien ja vaneritehtaan syntysijoilla

Pallo-Tyysterniemi muodostuu Pallonlahden rannalla olevasta perinteikkäästä Pallon alueesta sekä siihen kiinnittyvästä Tyysterniemestä. Alueen vastustamaton vetovoima syntyy sen rauhallisesta tunnelmasta, kauniista järviluonnosta ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista.

Tyysterniemen nimi juontaa Carl Dysteristä, alueella 1600-luvulla asuneesta pitäjän nimismiehestä ja voudista. Viime vuosisadalla alueella oli myös teollisuustoimintaa, mutta nykyisin Tyysterniemi on pieni ja viihtyisä kaupunginosa, jonka luonnonläheistä ilmettä rikastavat Benjamin Dysterin puisto sekä järven muotoja myötäilevä kaunis rantaraitti.

Kaikki tärkeä lähellä 

Arjen sujuvuuden kannalta tärkeät palvelut – muun muassa koulut, päiväkodit ja kirjasto – sijaitsevat kävelymatkan päässä kotiovelta. Lähimpään kauppaan kävelet ruokaostoksille muutamassa minuutissa. Myös Linnoituksen nähtävyydet ja kulttuuripalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ydinkeskustan vilinä on noin puolentoista kilometrin päässä. Pyörällä matkan huristaa hetkessä hyviä kevyen liikenteen väyliä pitkin. Bussikin pysähtyy ihan kotinurkilla, joten halutessasi voit viettää täällä täysin autotonta elämää.