Malskin kortteli keskustan kupeessa

Malskin kaupunkikorttelin sijainti keskustassa on mitä parhain. Kirkkopuiston takana avautuvat kaupungin vilkkaimmat kauppakadut. Lähikortteleista löytyvät museot, teatteri, kirjasto ja elokuvateatteri. Kävelymatkan päässä, upean Vesijärven rantabulevardin läheisyydessä, pääset nauttimaan myös Sibeliustalon tasokkaasta ohjelmistosta.

Poreilevaa kaupunkielämää

Malskin korttelilla on värikäs menneisyys. Oluen tarina alkoi Lahden keskustassa vuonna 1912, kun kauppias Henrik Mattson perusti yhdessä poikiensa kanssa mietoihin alkoholijuomiin keskittyvän Osakeyhtiö Mallasjuoman. Vuonna 1916 Päijänteenkadun varteen rakennetussa tehtaassa pullotettiin mietoa olutta lähes kolme miljoonaa litraa.

 

 

Korttelin uusi aika

Kieltolain purkamisen jälkeen Mallasjuoma alkoi valmistaa II- ja III-oluita. 1930-luvun luvun aikana Sammonkadun ja Nastolankadun kulmaan rakennettiin uusi nykyaikainen tuotantolaitos. 1980-luvun loppupuolella Mallasjuoma yhdistyi Hartwall-yhtymään, ja vähitellen tehdastoiminta tässä korttelissa tuli tiensä päähän. Tänään Mallasjuoman entisellä alueella on koittanut trendikkään cityasumisen aika.