Kuopion Kiuru

Puijonkuppeen uusi asuinalue Hatsalassa

Vanha tuttu alue saa uuden elämän, kun entinen Savonian kampus Hatsalassa muuttuu moderniksi asuinalueeksi. Puijonkuppeeseen rakennetaan parikymmentä kotitaloa neljään erilliseen kortteliin ja yhteensä alueelle tulee noin 800 kotia. Asuinalueen pohjoisreunalle on suunnitteilla oma lähikauppa. Alueen halki kulkee tulevaisuudessa viihtyisä kävelykatu, joka johtaa kerrostalojen suojissa sijaitsevalle keskusaukiolle ja alueen yhteiselle korttelitalolle. Pihoja elävöittävät viihtyisät oleskelualueet, lasten leikkipaikat ja asukkaiden yhteinen grillikatos, jossa valmistuvat kesäkeittiön herkut. Alueelle rakennetaan pysäköintilaitos ja myös talojen alle tulee pysäköintitilaa. Polkupyörille on niin ikään luvassa paljon säilytystilaa sekä pesupiste. Alueelle tulee myös kaupunkipyöräparkki.

Hatsala on sopivan lähellä

Hatsala sijoittuu Hatsalanpuiston kainaloon hyvien kulkuyhteyksien ja kevyen liikenteen väylien äärelle. Alue on omassa rauhassaan, mutta kuitenkin sopivasti lähellä. Kaikki tärkeä löytyy lyhyen kävelymatkan päästä.

Savonian Opistotien kampuksen paikalle rakentuvan uuden alueen sijainti on ihanteellinen. Alue sijaitsee mukavasti omassa rauhassa, mutta aivan kaupungin kupeessa. Kuopion keskustan kattavat palvelut ovat saavutettavissa kävellen tai pyörällä, Puijon monipuoliset ulkoilumaastot sijaitsevat noin kilometrin päässä. Yliopistollekin on passelin pituinen kävelymatka, siksi Puijonkuppee sopii myös erinomaisesti opiskelijan asuinpaikaksi. Kotiin kelpaa tulla ja mennä niin kävellen, pyöräillen, julkisilla kuin autollakin. Rautatieasemalle on noin kilometri ja lähin bussipysäkki löytyy aivan nurkan takaa, joten autoa ei välttämättä tarvita, vaikka valtatielle hurauttaakin  hetkessä.