Jyväskylän Nuotti

Asuinalue

Lutakko on elämää kuhiseva asuinalue: täältä löytyy paitsi noin 2500 kaupunkilaisen koti, myös mm. hotelli, ammattikorkeakoulu ja paljon työpaikkoja. Ravintoloita ja kahviloita on useampi. Lähikauppojakin Lutakosta löytyy kaksin kappalein. Kesäisin Lutakko toimii monien tapahtumien paikkana. Tanssisali Lutakko tarjoaa livemusiikkia ympäri vuoden. Satamasta pääsee järviristeilylle tai saunalautan kyytiin. Juoksulenkki tai rauhallinen sunnuntaikävely rantaraitilla tuo energiaa arkeen vuodenajasta riippumatta – löytyypä Lutakosta kaikenikäisille sopiva sisäliikuntapuistokin.

Haluttu asuinalue

Lutakko on monimuotoinen, haluttu asumisen, koulutuksen ja työpaikkojen kaupunginosa, joka yhdistää ydinkeskustan Jyväsjärveen. Lutakko on ainutlaatuinen yhdistelmä modernia rakentamista ja historiaa, luonnon rauhaa sekä sataman ja kaupungin eloisuutta. 

Hyvät yhteydet kaikkialle

Jyväskylän matkakeskus on muutaman minuutin kävelymatkan päässä Lutakosta, keskusta vain hieman kauempana. Alueen kevyenliikenteen väylät ovat erinomaiset. Myös kaupungin sisäinen bussiliikenne kulkee läheltä. Kesäaikaan Jyväskylän Lutakon Satama muuntautuu kaupunkilaisten ikiomaksi olohuoneeksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset! Välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa satamassa voit nauttia aurinkoisista kesäpäivistä, mukavista aktiviteeteista ja monipuolisista makuelämyksistä. Jyväskylän Lutakon satamasta löytyy 46 vierasvenepaikkaa.

Päijänteen pohjoisimman matkustajasataman titteliä kantava Jyväskylän satama toimii lähtöpaikkana erilaisille risteilyille, kuten M/S Rhean ja Päijänne-Risteilyt Hildenin lähivesiristeilyille. Jyväskylästä voi seilata mukavasti esimerkiksi Lahteen, Jämsään, Suolahteen, Laukaaseen ja Viitasaarelle.

Lutakon asukasyhdistys

Lutakon asukasyhdistyksen rooli on pääsääntöisesti samanlainen kuin asukasyhdistyksillä yleensä. Yhdistys kuuntelee asukkaitaan ja heidän toiveitaan, informoi ajankohtaisista asioista, ottaa kantaa aluetta koskeviin suunnitelmiin ja järjestää asukkaille yhteistä toimintaa ja tapahtumia.

"Asukasyhdistys on seurannut Lutakon rakentamista ja tehnyt yhteistyötä rakennuttajien ja viranomaisten kanssa. Tavoitteenamme on, että se mitä rakennetaan olisi mahdollisimman tarkoituksenmukaista nykyisille ja tuleville asukkaille", kertoo Lutakon asukasyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Nyrhinen. Asukasyhdistyksen toimintaa johtaa hallitus, jonka jäseneksi voi päästä syksyisin pidettävän vuosikokouksen kautta.

"Satamasta halutaan myös viihtyisä ja sellainen, joka tarjoaa miljööseen soveltuvia palveluita mahdollisimman hyvin. Alueelle ollaan rakentamassa elintarvikekauppaa ja alueelle toivotaan monipuolistuvaa pienyritystoimintaa", Nyrhinen summaa.