Helsingin uusin vanha kaupunginosa

Telakkarannan identiteetti on sen vanhoissa rakennuksissa, joihin uudet talot saumattomasti liittyvät. Alueen historia, vanha telakka sekä teollisuus, näkyvät sen rouheudessa. Lopputulos on ainutlaatuisen komea, kun rosoon yhdistyvät luontevasti myös nykyaikaiset, tyylikkäät asunnot. Uusi kaupunginosa on odotettu lisä Eiran ja Punavuoren kupeeseen ja täydentää rakastetun alueen – Telakkaranta on Helsingin kauan kaivattu puuttuva palanen.

Rakenteilla uusia, upeita koteja

Telakkarannan suunnitelma perustuu Helsingin perinteiseen ruutukaavaan: Punavuoresta johtavat kadut on jatkettu rantaan asti, Hietalahdenlaiturille. Katujen rajaamina muodostuvat omat korttelit asumiselle, liikkeille, ravintoloille, ja kahviloille sekä musiikkikulttuurille.

Telakkarantaan nousee neljä ainutlaatuista asuinkohdetta. Tällä hetkellä rakenteilla ovat As. Oy Helsingin Annex, jonka kodit valmistuvat arviolta kesällä 2021 sekä As. Oy Helsingin Court, joka on muuttovalmis arviolta keväällä 2022.

Design Telakka -arkkitehtuurikutsukilpailu

Hietalahden historiallisen telakka-alueen tulevaisuutta visioitiin Skanskan ja Helsingin kaupungin yhteistyössä järjestämässä kansainvälisessä arkkitehtikutsukilpailussa vuonna 2010. Kilpailun voittajaksi valikoitui tanskalaisen Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S - toimiston työ Living Harbour. Kilpailun tavoitteena oli löytää ideoita liiketoiminnan sijoittamiseen teollisuusrakennusten yhteyteen. Lisäksi etsittiin ideoita vanhojen rakennusten uusiokäyttöön ja asuinkorttelin sijoittamiseen alueelle. Lue lisää 

 

Taloyhtiöt