Helsingin Huhtapiha

Kuin pieni kylä pääkaupungissa

Puutalotunnelmaa ja suuren kaupungin palveluita

Tapaninkylä on vanhanajan nostalgiaa huokuva asuinalue, joka muistuttaa lapsuuden kesistä maalla mummon kotona. 1900-luvun alussa rakennetun puutarhamaisen esikaupungin historia elää alueen vanhoissa puutaloissa ja huviloissa, joita on kunnostettu ajan myötä. Uudet rakennukset on suunniteltu vanhaa kunnioittaen ja alueen ilme on säilynyt klassisen viehättävänä.

Vaikka tunnelma on maalaisidyllinen, on Tapaninkylässä kaupunkikin lähellä. Tapanilan ja Malmin juna-asemille on kävelymatka. Junalla pääsee nopeasti Helsingin keskustaan ja bussilla Jumboon.

Ylös, ulos ja lenkille

Lähialueella on monipuoliset vehreät ulkoilumaastot ja kattavat harrastusmahdollisuudet. Lähistöltä löytyy myös leikkipuistoja, päiväkoteja ja kouluja. Tapanilan Erä ry järjestää monipuolista liikuntaa aina palloilulajeista jousiammuntaan, Tuomarinkylän ratsastustalleilla taas viihtyvät kaikenikäiset heppahullut. Fallkullan kartanon ja Longinojan puiston laajat ulkoilualueet houkuttelevat muitakin pääkaupunkiseutulaisia paikalle, sillä kukapa ei haluaisi välillä karata kiireisestä kaupungista maalaistunnelmiin.