Rauhallinen puistoidylli Helsingissä

Tali on osa läntistä Helsinkiä ja kuuluu Pitäjänmäen kaupunginosaan. Muita lähialueita ovat Haaga ja Munkkivuori. Tällä asut rauhallisten, helsinkiläisten rakastamien kaupunkialueiden ympäröimänä. Kävelymatkan päästä löydät monia vehreitä puistoalueita.

Talin alueella on menneen ajan hurmaavaa tunnelmaa. Kaunis, 1600-luvulta peräisin oleva Talin kartano sijaitsee Jasminesta vain kävelymatkan päässä. Kartanon luokse johtaa tunnelmallinen koivukuja ja alueella kasvaa useita jalopuita. Alueelta löydätkin Helsingin paksuimman puun, Talin vanhan rauhoitetun tammen, jota ihaillen on mukava viettää kesäiset eväsretket. Kartanon mailla on myös yksi Suomen vanhimpiin kuuluvista siirtolapuutarhoista. Näin luontorikas ympäristö on kaupunkiasumisessa todellinen harvinaisuus.

Viihtyisää vapaa-aikaa kaikille

Aivan kotitalon viereen avautuva Talin urheilupuisto tarjoaa Jasminen asukkaille kattavan valikoiman erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Suurelta ulkoilualueelta löydät puitteet muun muassa jalkapallon, amerikkalaisen jalkapallon, golfin ja rugbyn pelaamiseen. Puiston sisähalleissa pelataan sulkapalloa, squashia, biljardia ja tennistä. Löytyypä alueelta myös keilahalli ja kuntosalikin. Voit myös lähteä puistoon ihan vain kävelylle ja ihastelemaan kauniita maisemia. Täällä viihdyt vallan mainiosti, olitpa sitten luontoihminen tai himourheilija.

Viidessä minuutissa juna-asemalle

Valimon juna-asema on noin kilometrin kävelymatkan päässä, ja bussit keskustaan ja pohjoiseen kulkevat aivan vierestä. Matkasi kotoa Helsingin keskustaan ja toisin päin sujuu vain puolessa tunnissa. Puolentoista kilometrin päässä sijaitsevat Munkkivuoren palvelut pitävät huolen siitä, että löydät kotikulmiltasi kaiken tarvittavan. S-market ja Lidl palvelevat lisäksi vain muutaman sadan metrin päässä.