Tärkeä osa helsinkiläistä historiaa ja asumista

Helsingin iki-ihana pääkatu tunnetaan ympäri Suomen ja se on monelle unelmien kotipaikka, jonne sydän kaipaa vuodesta toiseen – eikä ihmekään, kun läheltä löytyvät kaikki kantakaupungin palvelut ja huvitukset. Vuodet vierivät, mutta Manskun suosio kantaa ajasta toiseen. Täällä elävät vuosikymmenien muistot ja uusia luodaan koko ajan lisää.Muistot elävät Manskulla

Mannerheimintiellä on aistittavissa Helsingin ainutlaatuinen persoona ja menneiden vuosien historiallinen henki. Ennen nykyistä tietä paikalla on kulkenut ensimmäinen maantie jo 1600-luvulla. Ensimmäiset raitiovaunut kulkivat silloisen tien päästä päähän vuonna 1891. Kadun varteen rakennettiin vuosien mittaan puutaloja, jotka väistyivät modernin rakentamisen tieltä 1950-luvulla.

Ruskeasuolla on myös läsnä tärkeä osa suomalaisen sairaanhoidon historiaa: Tilkan sotilassairaala perustettiin vuonna 1918 ja nykyinen funkkistyylinen rakennus valmistui paikalleen vuonna 1936.

Helsingin parhaalla paikalla

Ruskeasuon ympärille aukeaa koko Helsingin kantakaupunki kaikkine palveluineen, ravintoloineen ja kauppoineen. Niin Pikku Huopalahden kuin Keskuspuiston ulkoilualueet ja harrastusmahdollisuudet ovat vain kävelymatkan päässä. Myös terveyspalvelut, koulut ja päiväkodit löytyvät kaikki läheltä.

Ratikka kulkee nopeasti keskustaan ja alueelta on myös hyvät liikenneyhteydet Helsingistä poispäin. Kuljitpa sitten omalla autolla, julkisilla tai kaupunkipyörällä, on sijainti sinulle oivallinen – Mannerheimintiellä on helppo mennä ja tulla.