Pitäjänmäki uudistuu

Pitäjänmäki on eläväinen yhdistelmä asunto- ja yritysaluetta. Pitäjänmäentien ilme on uudistumassa viihtyisäksi kaupunkibulevardiksi puurivistöineen ja raitiolinjoineen. Raide-Jokerin myötä Pitäjänmäen kulkuyhteydet paranevat edelleen. Samaan aikaan ympäristöön tulee myös uusia kävely- ja pyöräilyteitä, jotka helpottavat liikkumista entisestään.

Kutomotien alueelle tulee noin 1 200 uutta asukasta ja uutta liiketilaa Pitäjänmäentien varteen syntyvän uuden Kutomoaukion yhteyteen. Kutomokujan päähän tulee uusi kaupungin päiväkoti noin 200 lapselle.

Pääkaupunkiseudun suurin vesiputous

Pitäjänmäen luonto on kallioista ja monimuotoista. Puistoalueita ja ulkoilumaastoja löytyy alueella runsaasti. Kotiovelta lyhyen kävelymatkan päässä odottaa yksi Helsingin luontokohteiden suurimpia yllätyksiä, pääkaupunkiseudun suurin vesiputous. Sen kätkee sisäänsä pieni Strömbergin puisto. Puiston keskipisteenä on kaunis lampi, jossa sorsat viihtyvät kesäisin. Rannalla on mukavia paikkoja istuskeluun kauniiden puiden katveessa

Kartanopuisto eväsretkipaikkana

Läheisellä Talin alueella on menneen ajan hurmaavaa tunnelmaa. Kaunis, 1600-luvulta peräisin oleva Talin kartano sijaitsee muutaman korttelin päässä Valajasta. Kartanon luokse johtaa tunnelmallinen koivukuja ja alueella kasvaa useita jalopuita. Alueelta myös Helsingin paksuimman puun, Talin vanhan rauhoitetun tammen, jota ihaillen on mukava viettää kesäiset eväsretket. Kartanon mailla on myös yksi Suomen vanhimpiin kuuluvista siirtolapuutarhoista. Näin luontorikas ympäristö on kaupunkiasumisessa todellinen harvinaisuus.

Viihtyisää vapaa-aikaa kaikille

Aivan kotikorttelin läheisyydessä Talin urheilupuisto tarjoaa Valajan asukkaille kattavan valikoiman erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Suurelta ulkoilualueelta löydät puitteet muun muassa jalkapallon, amerikkalaisen jalkapallon, golfin ja rugbyn pelaamiseen. Puiston sisähalleissa pelataan sulkapalloa, squashia, biljardia ja tennistä. Löytyypä alueelta myös keilahalli ja kuntosalikin. Voit myös lähteä puistoon ihan vain kävelylle ja ihastelemaan kauniita maisemia. Täällä viihdyt vallan mainiosti, olitpa sitten luontoihminen tai himourheilija.

Raiteita pitkin töihin tai harrastuksiin

Raide-Jokeri on aivan ulko-ovellasi ja Valimon juna-asema on noin kilometrin kävelymatkan päässä. Matkasi kotoa Helsingin keskustaan ja toisin päin sujuu vajaassa puolessa tunnissa.

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/raide-jokeri/rakentaminen/pitajanmaki