Oma kylä kullan kallis

Helsingin Oulunkylä tunnetaan rauhallisesta, kylämäisestä tunnelmastaan. Se on yksi Helsingin perinteikkäimmistä ja rakastetuimmista kaupunginosista, jolla on pitkä asumisen historia. Pitkien perinteiden lisäksi Oulunkylälle ominaista ovat vehreys ja puistomaiset maisemat. Luonnonläheisen asuinalueen ympäristöstä löytyy paljon hyviä ulkoilu- ja liikuntapaikkoja.

Nauti luonnosta ja liikunnasta kotikulmilla

Kylämäisen tunnelman lisäksi Oulunkylä on kerännyt mainetta ulkoilijoiden ja luonnossa liikkujien suosikkina. Vantaanjoen rantapuistot ja ulkoilureitit, Pikkukosken uimaranta, Pirkkolan liikuntapuisto, Helsingin ensimmäinen tekojäärata ja alueen useat urheiluhallit nostavat Oulunkylän koko pääkaupunkiseudun parhaiden virkistyspaikkojen kärkikastiin.

Oulunkylän liikuntapuistosta löytyy metsäisten pururatojen lisäksi jalkapallokenttä, jäähalli, tekojäärata, curlinghalli ja erilaisia liikuntasaleja. Uimarit suuntaavat Pirkkolan liikuntapuiston uimahalliin tai kesäisin lapsiperheiden suosimaan Plotti-maauimalaan. Vantaanjoen rannassa kulkee suosittuja ulkoilureittejä ja talvisin hiihtolatu.

 

Liikkeelle kävellen tai pyörällä

Oulunkylä on Pohjois-Helsinkiä ja siksi yksi pääkaupungin parhaista paikoista asua – täällä sekä kantakaupunki että luonto ovat lähellä omaa kotia. Juna vie keskustaan vartissa ja useampi bussilinja kuljettaa lähialueille.

Raide-Jokerin reitti tulee valmistuttuaan kulkemaan Oulunkylän läpi. Uuden linjan myötä alueelle saadaan myös uusia kävely- ja pyöräilyteitä, jotka helpottavat liikkumista entisestään. Kun hyppäät kotipihassa pyörän selkään, pääset Baanaa pitkin nopeasti kantakaupunkiin.

 

Kaikki tärkeä löytyy läheltä

Monipuolisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi Oulunkylästä löytyy etenkin lapsiperheiden arkea helpottavia puistoja. Näistä yksi – leikkipuisto Mäkitorppa – on valittu ihan hiljattain yhdeksi Helsingin parhaista leikkipuistoista.

Oulunkylästä löydät myös kirjaston, kouluja ja monia ruokakauppoja. Ogelin liikekeskuksessa sinua palvelee yli 20 liikettä ruokakaupoista erikoisliikkeisiin. Kauppakeskuksessa voit hoitaa ostosten lisäksi pankkiasioita ja pistäytyä syömässä.

 

 

Taloyhtiöt