Hyvää elämää joka päivä

Kuninkaantammi on uusi, kutsuva kaupunginosa, jossa ympäristöystävälliset valinnat ja luonnonläheisyys nivoutuvat osaksi urbaania elämäntapaa.

Ekologista ja urbaania elämää

Kuninkaantammi on urbaani ja vihreä asuinalue, valmiina noin 5 000 ihmisen kotikaupunginosa. Tiivis, ekologinen ja luonnonläheinen asuinalue muodostuu värikylläisestä, kerrostalovaltaisesta keskustasta, jota ympäröivät kaupunkimaiset pientaloalueet sekä Keskuspuisto kaikkine virkistys- ja harrastusmahdollisuuksineen. Alueen maisemasuunnittelussa hyödynnetään ekologisesti hulevesiä ja alueelta louhittua kiviainesta, ja niin taloissa kuin kaduillakin näkyy mielenkiintoisia arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Kuva: Susa Junnola, Helsingin kaupunki 

Esihistorian lehtien havinaa

Vanhimmat Kuninkaantammen alueen asutukseen liittyvät löydökset ovat peräisin noin 2 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Aivan Kuninkaantammen tuntumassa, Malminkartanon rajalla, on useita esihistoriallisia muinaisjäännöksiä.

Myöhemmin alueella on myös louhittu rautaa, kun Helsinki ympäristöineen oli parisataa vuotta taaksepäin Suomen huomattavinta kaivosseutua. Alueella sijaitseekin kaksi entistä rautakaivosta Hakuninmaantien ja Kuninkaantammentien tuntumassa.

Nauti luonnosta kotikulmilla

Kuninkaantammen suunnittelussa yksi johtavista ajatuksista on ollut luonnonläheisyys. Alue rajautuu Helsingin keskuspuistoon, joten monipuolisten liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien lisäksi Kuninkaantammesta pääsee todella kätevästi keskustaan polkupyörällä – talvella matkan voisi vaikka hiihtää! Mukavan pyöräilymatkan etäisyydellä kotiovelta sijaitsee myös muita kivoja piipahduspaikkoja, kuten Haltialan kotieläinpuisto, Pitkäkosken ulkoilumaja, Paloheinän golf-kenttä, jäähalli ja ulkoilumaja. Vetokannaksen uimaranta sijaitsee alle kilometrin päässä. Tulevaisuudessa Kuninkaantammen asukkaat pääsevät myös pulikoimaan kesäisin omalla uimarannalla vesilaitokselta vapautuneessa Palettilammessa.

Lue lisää Kuninkaantammen asuinalueesta Helsingin kaupungin sivuilta »