Ajatukset ensi keväässä

Loppusyksystä laitetaan viljelylaatikot ja parvekkeen ruukkuistutukset talviteloille. Harrastajapuutarhuri ja Villa Hottentotti -blogin pitäjä Mari Hotti jakoi vinkkejä kylmän kauden alkuun ja ideoita uuteen kasvukauteen Vantaan Ilolan BoKlok-korttelin syystalkoissa.

 Kuva Heli Hirvelä

  1. Siisti viljelylaatikot syksyllä. Jätä kuitenkin naatteja ja yrttejä suojaamaan mullan pintaa. Etenkin hernekasvit vapauttavat maatuessaan ravinteita seuraavan vuoden kasveille.
  2. Älä käännä syksyllä maata. Riittää, että ripottelet kompostia tai hevosenlantaa sekä haravoituja lehtiä viljelylaatikon päälle. Näin pieneliöt pysyvät liikkeellä pitäen mullan kuohkeana ja ravinteikkaana.
  3. Aloita haaveilu keväästä. Tutustu mielenkiintoisiin lajikkeisiin ja ryhmittele paperille yhdessä viihtyvät kasvit omiin laatikkoihinsa. Neljän vuoden viljelykierto on helppo toteuttaa neljällä viljelylaatikolla.
  4. Uusi kausi alkaa esikasvatuksella. Helmikuussa kylvetään chilit, maaliskuussa tomaatit. Huhtikuussa siirretään jo katteet sivuun viljelylaatikoista. Kun multa on hieman lämmennyt, kylvetään ensimmäiset retiisit.

Lue vinkit ensi kevään kasvivalintoihin ja viljelykiertoon osoitteessa www.villahottentotti.com.