Jotkut ne nyt vaan tykkää rakentaa hiekkalinnoja ja syödä piknikeväitä omassa rannassa

Härmälänrannan alue nousee kovaa vauhtia Pyhäjärven etelärannalle, viiden kilometrin päähän Tampereen keskustasta. Siellä saa vapaasti uida ja veneillä, lenkkeillä luonnon helmassa, pelata tennistä, jättää lumityöt tekemättä tai käpertyä sohvannurkkaan hyvän kirjan tai elokuvan kanssa.

Härmälänrannan suunnittelua on alusta asti ohjannut ajatus hyvän olon asumisesta. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että uimaan voi pulahtaa omasta kotirannasta. Härmälänrantaa on suunniteltu sillä ajatuksella, että kotonakin voisi olla kuin lomalla. Kun Härmälänranta valmistuu lopullisesti 2020-luvun puolivälissä, voivat alueelle muuttaneet onnitella itseään onnistuneista kaupoista arvostetulla asuinalueella. Toista samanlaista paikkaa ei Tampereelle tule.

Asuminen

Härmälänranta on luonteeltaan monimuotoinen kaupunginosa. Se tarjoaa asumisen vaihtoehtoja läpi perheen koko elinkaaren. Sitä mukaan kun perheen tarpeet muuttuvat, asukkaat löytävät Härmälänrannasta uuteen elämäntilanteeseensa sopivan kodin. Asukkaat ovat juurtuneet alueeseen ja kokevat sen hyväksi asuinalueeksi itselleen. Härmälänrannassa viihdytään pitkään ja elämänvaiheiden muuttuessa kotia vaihdetaan alueen sisällä. Näin läheiset ystävyys- ja naapuruussuhteet säilyvät.

Alueella on aktiivinen asukasyhteisö, joka on perustanut myös Härmälänrannan asukasyhdistyksen. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia alueen asukkaille ja se toimii myös asukkaiden yhteisenä linkkinä kaupungin toimintoihin.

Tutustu Härmälänrannan aluevideoon


Härmälänrannan palvelut

Rantakorttelin näkymää Pyhäjärvelle.

Härmlänsaaren uimaranta

Järviluonto hemmottelee

Luonnonkaunis Härmälänsaari ja Pyhäjärven rannan puistoalueet tarjoavat monia ulkoilumahdollisuuksia. Härmälänsaaresta löytyy luonnonmukaisia polkuja, jotka houkuttelevat kävelijöitä, retkeilijöitä ja koiran ulkoiluttajia. Rantapuistojen läpi ja rantoja myötäileviä ulkoiluväyliä pitkin Härmälänrannasta on helppo liikkua kävellen ja polkupyörällä aina Hatanpään Kartanolle, arboretumiin ja edelleen keskustaan asti. Ulkoiluväylä ulottuu koko Pyhäjärven ympäri.

 

Oheisesta kartasta näet millaisen pyöräretken Pyhäjärven ympäristö tarjoaa, missä voit pulahtaa uimaan ja mistä löydät kaupat ja muut!

Härmälänrannasta pääset siltaa myöten Härmälänsaareen jossa on veneilysatama ja virkistysalue uimarantoineen.

Pienvenesatama tarjoaa erilaisia venepaikkoja Pyhäjärven veneilijöille.

Rannassa sijaitsevaa tenniskenttää voi vuokrata Tampereen tennisseuralta.

Härmälänrannan tarinoista välittyy niin Pirkanmaan kuin koko Suomen historia

Nykyinen Härmälä oli 1500-luvulla Hatanpään takamaata, eläinten laidunmaana toiminutta kosteaa aluetta. Kevätaamuina kuurainen härmä säilyi pitkään kosteiden järvenrantapeltojen pinnalla. Alueen nimistön on otaksuttu saaneen siitä alkunsa. Tänään Härmälänranta näyttäytyy nykyaikaisena, vasta rakentumassa olevana kaupunginosana. Paikkana sillä on kuitenkin pitkä historia. Alueen eri vaiheista saa vihjeitä lukemalla vaikkapa katuosoitteita. Seudulta löytyy niin teollisuuteen kuin huviloihin viittaavia katuja. Puihin ja pensaisiin liittyvät nimet taas kertovat Härmälänrannan olleen aina vehreä ja virkistävä alue järven rannalla.

Käy katsomassa Härmälänrannan historian välähdyksiä YouTubesta.

Viima-1 lentokone sijaitsee Sisunaukiolla Härmälänrannassa.

Ympäristön parhaaksi

Härmälänrannan suunnittelussa ei ole tyydytty keskinkertaisuuksiin vaan haettu parhaita ratkaisuja ympäri Eurooppaa.

Kolme askelmaa kestävälle polulle:
1.Ekotehokas rakentaminen. Uudet asuinalueet ja niihin liittyvät palvelut voidaan suunnitella alusta asti energiaviisaiksi.
2.Kaupunkimaisuus. Hyvin suunnitellussa kaupungissa pääsee melkein minne tahansa kävellen tai pyörällä.
3.Yhteistyö. Tampere ja Pirkkala tekevät tiivistä yhteistyötä palvelujen ja joukkoliikenteen suunnittelussa.

Liiketilat


Tuo yrityksesi Härmälänrantaan!

Härmälänrannassa on nykyaikaisia ja erikokoisia toimisto- ja työtiloja. Lisäksi rakennamme Sisu-keskukseen uusia tiloja sekä joissakin tulevissa taloyhtiöissä on suunnitteilla kivijalkaliiketiloja. Tarjolla on siis mahdollisuus työskennellä kehittyvän kaupunginosan keskellä, lähellä luontoa ja järvimaisemia hyvien liikenneyhteyksien vieressä. Lisätietoja suunnitteilla olevista liiketiloista  voi tiedustella yksikönjohtaja  Toni Tuomola puh. 040-754 3045, kuin myös Verstaan ja muiden tilojen vuokraamisesta. Villa Härmälänrannassa toimiva tilaussauna on yksi alueella sijaitsevista yrityksistä.

Kiinnostuitko Härmälänrannasta?


Alla näet nyt ennakkomarkkinoinnissa tai myynnissä olevat kodit. Ota yhteyttä asuntomyyntiimme, niin kerromme lisää Härmälänrannasta ja sen asunnoista.

Härmälänrannan asuntomyynti
0800 150 051 (maksuton)
Viimankatu 1, 33900 Tampere
Ota yhteyttä sähköpostitse »

Tyylikkäitä ja kodikkaita sisäänkäyntejä.

Kesäisin Härmälänrannan venesatamassa ilahduttaa jäätelökioski.

Härmälänrannasta löytyy myös leikkipuisto.