Helsingin Verkkosaari on kantakaupungin kynnyksellä

Verkkosaaren alue sijaitsee Kalasataman uuden keskuksen lähellä, kuuden minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Kalasataman keskuksen palveluiden äärellä oleva sijainti mahdollistaa spontaanin, autosta riippumattoman elämän, jossa voi mennä ja tulla oman mielen mukaan.

Kalasatamasta rakentuu eloisa asuinalue, jonka asukkaat viettävät aikaa myös kodin ulkopuolella nauttimassa monipuolisesta rakennetusta ympäristöstä ja ympäröivistä puistoista. Itäisen kaupungin ja kantakaupungin saumakohdassa oleva Verkkosaari kytkeytyy lännessä vanhaan rakenteeseen, itäpuolella vastassa on meri ja Kulosaari.

Verkkosaaren eteläpuolella levittäytyy Kalasataman keskus tornitaloineen ja lähellä sijaitsee elämäntäyteinen Teurastamo ravintoloineen. Alueen läpi kulkeva merenrantabulevardi tarjoaa puitteet oleskeluun ja vapaa-ajan viettämiseen vuodenajasta riippumatta: kesällä voi lähteä veneilemään, pyöräilemään tai rantapiknikille. Talvella taas voi suunnata luistelemaan, hiihtämään tai vaikka pilkille. Rantaa pitkin pääsee Vanhankaupunginlahdelle ja siitä Vantaanjoen varrelle.

Skanska suunnittelee Verkkosaareen taloja, joiden korkeus vaihtelee 12-kerroksisesta tornista kuusikerroksisiin taloihin sekä kolmikerroksisiin pientaloihin ja rivitaloihin. Matalampia taloja peittävät viherkatot. Vaihteleva rakennuskorkeus tekee alueesta moni-ilmeisen ja mielenkiintoisen. Talojen keskellä avautuu suojaisa ja vehreä korttelipiha, jossa on tilaa ja toimintoja kaiken ikäisille asukkaille. Myös veden läheisyys on tärkeä elementti Verkkosaaressa.

Verkkosaaren asuntokohteet:

As. Oy Helsingin Ruutana, osoite Tukkutorinkuja 16

As. Oy Helsingin Vaspuuki, osoite Capellanranta 4

Suunnitelmassa korttelin keskellä avautuu suojaisa piha, jossa on tilaa ja toimintoja kaiken ikäisille asukkaille. Alustava havainnekuva.

Vaihteleva rakennuskorkeus tekee alueesta moni-ilmeisen ja mielenkiintoisen. Alustava havainnekuva.

Korttelin koilliskulmaan on suunnitteilla 12-kerroksinen tornitalo. Alustava havainnekuva.

Metrolla matka Helsingin keskustaan taittuu kuudessa minuutissa.

Kalasataman metroaseman yhteyteen rakentuva kauppakeskus avataan arviolta 2018.

Läheisen Teurastamon ravintolat kutsuvat herkuttelemaan.

Ota yhteyttä