Telakkarannasta rakentuu koko kaupungin olohuone

Telakkaranta on se palanen, joka Helsingin keskustasta on puuttunut. Telakkarannassa on vahvasti läsnä tunne, että olet meren äärellä, mutta silti aivan keskustan kupeessa.

Kaupungin inspiroivin naapurusto

Telakkaranta on ainutlaatuinen asuinalue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut. Satamaa ja merta yhdistävästä entisestä telakka-alueesta muodostuu kaupunkilaisten uusi olohuone rantapromenadeineen ja ravintoloineen, kahviloineen ja kivijalkakauppoineen.

Vastaavia alueita on tähän asti nähty vain muissa Itämeren kaupungeissa, kuten Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa. Telakkaranta on kaupungin inspiroivin naapurusto – se palanen, joka Helsingin keskustasta on vielä puuttunut.

Tutustu alueen suunnitelmiin Uutta Helsinkiä -sivustolla.

Lue Telakkarannan ajankohtaisia kuulumisia

Design Telakka -arkkitehtuurikutsukilpailu

Hietalahden historiallisen telakka-alueen tulevaisuutta visioitiin Skanskan ja Helsingin kaupungin yhteistyössä järjestämässä kansainvälisessä arkkitehtikutsukilpailussa vuonna 2010. Kilpailun voittajaksi valikoitui tanskalaisen Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S - toimiston työ Living Harbour. Kilpailun tavoitteena oli löytää ideoita liiketoiminnan sijoittamiseen teollisuusrakennusten yhteyteen. Lisäksi etsittiin ideoita vanhojen rakennusten uusiokäyttöön ja asuinkorttelin sijoittamiseen alueelle.

Telakkarannan suunnitelma perustuu Helsingin perinteiseen ruutukaavaan: Punavuoresta johtavat kadut on jatkettu rantaan asti, Hietalahdenlaiturille. Katujen rajaamina muodostuvat omat korttelit asumiselle, liikkeille, ravintoloille, ja kahviloille sekä musiikkikulttuurille.

Rakenteilla uusia, upeita koteja

Telakkarantaan nousee neljä ainutlaatuista asuinkohdetta. Tällä hetkellä rakenteilla ovat As. Oy Helsingin Annex, jonka kodit valmistuvat arviolta kesällä 2021 sekä As. Oy Helsingin Court, joka on muuttovalmis arviolta keväällä 2022.

Katso videoita ja kuvia Telakkarannasta

1 / 8
2 / 8 - Telakkaranta on ainutlaatuinen asuinalue, jossa yhdistyvät poikkeuksellisella tavalla vanha telakkamiljöö, meri, moderni asuminen ja kantakaupungin palvelut.
3 / 8 - Telakkarannassa maisema on kuin postikortti. Visualisointikuva
4 / 8 - Uuden asuinalueen historia ja moderni arkkitehtuuri sopivat saumattomasti yhteen. Visualisointikuva
5 / 8 - Asunnot ovat ainutlaatuisia hulppeine huonekorkeuksineen ja isoine ikkunoineen. Visualisointikuva.
6 / 8 - Mitä jos heräisit näissä maisemissa joka aamu? Visualisointikuva
7 / 8 - Materiaalit ovat laadukkaita, kestäviä ja kauniita. Visualisointikuva
8 / 8 - Telakkarannasta löydät upeita kaksikerroksisia asuntoja, joissa on tilaa ja avaruutta. Visualisointikuva

Ota yhteyttä