Telakkarannasta koko kaupungin olohuone

Helsingin Telakkaranta sijaitsee Länsisataman kaupunginosassa Hietalahden vesialueen ja Telakkakadun välissä ja se kattaa entisen telakka-alueen vanhimman osan.

Telakkarannan suunnitelma perustuu Helsingin perinteiseen ruutukaavaan: Punavuoresta johtavat kadut on jatkettu rantaan asti, Hietalahdenlaiturille. Katujen rajaamina muodostuvat omat korttelit asumiselle, liikkeille, ravintoloille, ja kahviloille sekä musiikkikulttuurille.

Rannan laiturialueelle esitetään elävää rantapromenadia kahviloineen, ravintoloineen ja laituriin kiinnittyvine historiallisine laivoineen. Uudet harjakattoiset, tiilijulkisivuiset asuinrakennukset liittyvät luontevasti telakan vanhoihin rakennuksiin sekä Punavuoreen.

Telakkakadulle sekä Hietalahdenrantaan välille Tehtaankatu–Mallaskatu on suunniteltu väliaikainen jalankulku- ja pyörätie entisen telakkaradan tilalle.

Suunnitteluaineisto >>

Uutta Helsinkiä -sivusto >>

Telakkaranta-filmi - suuntaviivoja tulevaisuuteen

Telakkarannan alueen kehittämisen virikkeeksi on tuotettu myös lyhyt filmi, joka oli osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa. Designpääkaupunkivuosi tarjosi kokemuksia ja kohtaamisia designin kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Telakkaranta-filmi herättää kiinnostavalla tavalla alueen tunnelman, tulevaisuuden ja vision eloon.

Telakkaranta-filmi >>

Design Telakka -arkkitehtuurikutsukilpailu

Hietalahden historiallisen telakka-alueen tulevaisuutta visioitiin Skanskan ja Helsingin kaupungin yhteistyössä järjestämässä kansainvälisessä arkkitehtikutsukilpailussa vuonna 2010. Kilpailun voittajaksi valikoitui tanskalaisen Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S - toimiston työ Living Harbour. Kilpailun tavoitteena oli löytää ideoita liiketoiminnan sijoittamiseen teollisuusrakennusten yhteyteen. Lisäksi etsittiin ideoita vanhojen rakennusten uusiokäyttöön ja asuinkorttelin sijoittamiseen alueelle.

Telakkarannan kaava on nyt vahvistunut

Asuntokohteet ovat  suunnittelussa. Mikäli Telakkaranta kiinnostaa kotipaikkana, lähetä  meille yhteystietosi, niin saat tietoa tulevista asunnoista ensimmäisten  joukossa.

Rannan laiturialueelle esitetään elävää rantapromenadia kahviloineen, ravintoloineen ja laituriin kiinnittyvine historiallisine laivoineen.

Telakkarannan suunnitelma perustuu Helsingin perinteiseen ruutukaavaan: Punavuoresta johtavat kadut on jatkettu rantaan asti, Hietalahdenlaiturille. Havainnekuva.

Kirpputori läheisen Hietalahden hallin edessä kesällä.

Ota yhteyttä