RTS-ympäristöluokitus on nyt Rakennustiedon ympäristöluokitus

Rakennustiedon ympäristöluokitus on suomalainen rakennusalan ympäristöluokitus, joka kertoo, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu kestävästi, ympäristövastuullisesti ja Suomen olosuhteet huomioiden. Se myönnetään valmiille rakennukselle kolmannen osapuolen puolueettomaan auditoinnin jälkeen, jos rakennus täyttää vaadittavat ehdot. 

Rakennustiedon myöntämä, aiemmin RTS-ympäristöluokituksena tunnettu ympäristöluokitusjärjestelmä on nyt Rakennustiedon ympäristöluokitus – luokituksen kriteeristö pysyy ennallaan, vain nimi ja tunnus vaihtuvat. 

RTS_YL_animaatio.gif

Rakennustiedon ympäristöluokitus kokoaa yhteen rakentamisen prosessiin ja talouteen sekä valmiin rakennuksen energiatehokkuuteen, hiilijalanjälkeen, hyvään sisäilmaan ja terveellisyyteen liittyviä tekijöitä. Ympäristöluokituksen kriteeristöä kehitetään säännöllisesti ja se on yhdenmukainen rakentamisen lainsäädännön kanssa, ja jokaisen Rakennustiedon ympäristöluokituksen saaneen rakentamishankkeen todentamisdokumentit on auditoitu puolueettomasti hankkeen aikana kolmannen osapuolen toimesta. 

”Ympäristöluokitus on merkki siitä, että talo on rakennettu kestävyys ja ympäristövastuullisuus huomioiden” 


Lue lisää ympäristöluokituksesta Rakennustiedon sivuilta: www.rakennustieto.fi 
 

Rakennustiedon ympäristöluokitus käytännössä 

Tavoittelemme kaikissa uusissa kohteissamme Rakennustiedon ympäristöluokitusta. Kohteissamme ympäristöluokituksen edellytyksenä oleva auditointi tehdään kahdesti, suunnittelu- ja rakennusvaiheiden lopuksi. Ympäristöluokituksen ansainnut koti on oiva valinta, sillä se takaa, että kodissa mahdollisuus vastuulliseen ja hyvään asumiseen on huomioitu suunnittelu- ja rakennusprosessin jokaisessa vaiheessa.  

” Tavoittelemme kaikissa uusissa kohteissamme Rakennustiedon ympäristöluokitusta” 

Käytännössä ympäristöluokitus on merkki siitä, että rakennuksessa toteutuvat tarkkojen kriteerien mukaan ainakin seuraavat tekijät: 

  • Hyvä sisäilma: Taloon on suunniteltu ja toteutettu laadukas sisäympäristö, jossa keskeisiä tekijöitä ovat muun muassa valaistus, lämpöolosuhteet ja ilmanvaihto.  
  • Energiatehokkuus: Suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty huomiota hiilijalanjälkeen ja energiatehokkuuteen. Rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki on pyritty minimoimaan, sisältäen materiaalien hankinnan ja valmistamisen sekä käytön aikaiset päästöt aina rakennuksen purkamiseen saakka 
  • Tehokas kosteudenhallinta rakentamisen aikana: Rakentamisen aikana on noudatettu Kuivaketju10-prosessia, työmaa-aikaisesta kosteudenhallinnasta on huolehdittu ja kosteudenhallintakoordinaattori on tarkistanut toimenpiteet. 


Haluatko kuulla lisää Rakennustiedon ympäristöluokituksesta? Tilaa uutiskirjeemme tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.