Millaiseen asuntoon sijoittaisin?

Hyvä sijoitusasunto on houkuttelevalla paikalla sijaitseva nykyaikainen ja toimiva koti, jossa viihdytään. Sijoittajan kannattaa ostaa sellainen asunto, johon olisi itsekin valmis muuttamaan. Excel-laskelmat kertovat toki paljon, mutta eivät kaikkea. Mieti siis pintaa syvemmälle.

Sanotaan, että asuntosijoittaja tarvitsee päätöksenteon tueksi tarkkaa tietoa eri alueiden vetovoimasta. Meillä Skanskalla tämä tärkeä pohjatyö on kuitenkin jo tehty jo ennen tonttikauppoja. Teemme jatkuvasti huolellista markkinatutkimusta eri alueista myös asuntosijoittamisen näkökulmasta.

Mitä etuja uudessa asunnossa on vanhaan verrattuna?

Vaatimukset vuokramarkkinoilla ovat kasvaneet huomattavasti viimeisen viiden vuoden aikana. Uuden kodin ratkaisut, esimerkiksi toimiva talotekniikka, tyylikkäät sisustusmateriaalit ja avarat asuntopohjat, vastaavat tämän päivän asunnonetsijöiden tarpeisiin. Yksi tärkeimmistä uuden kodin eduista on remonttivapaus vuosikymmeniksi eteenpäin. Lisäksi uuden kodin rahoitusmalli on joustava.

Millaisen pesämunan tarvitsen päästäkseni kiinni sijoitusasuntoon?

Skanskan uudiskohteesta voi yhtiölainaa hyödyntämällä hankkia sijoitusasunnon 40 prosentin omarahoitusosuudella. Loput 60 prosenttia velattomasta hinnasta on yhtiölainaa. Olemme neuvotelleet yhtiölainan ehdot tarkkaan.

Millaista tuottoa uudesta sijoitusasunnosta voi saada?

Tuotto on kohdekohtaista ja sitä voi mitata usealla mittarilla, esimerkiksi perinteisellä vuokratuottolaskelmalla, oman pääoman tuotolla tai kassavirtalaskelmalla. Varsin hyviltä ne usein näyttävätkin. Uudiskohteessa kannattaa huomioida myös vuokrattavuuden helppous ja matalat ylläpitokustannukset.