Ekotehokas koti

Ympäristövastuullisuus osana rakentamista ja asumista

Uusissa kodeissamme korostuvat ympäristötehokkaat ratkaisut ja matalat asumiskustannukset – mukavuuksista tinkimättä. Luomme lisäksi sellaiset asumisen puitteet, joissa pienet mutta tärkeät ekoteot on helppo ottaa osaksi asumisen arkea.

Sijainnilla on suuri merkitys

Ympäristön hyvinvointi on tärkeä osa uusien uusien kotien ja asuinalueiden suunnittelua jo tonttikaupasta alkaen. Punnitsemme sijainnin tarkasti ennen päätöksentekoa: hyvät julkisen liikenteen yhteydet vähentävät autoilusta syntyvää hiilijalanjälkeä ja arjen peruspalvelujen läheisyys pitää asukkaiden elinpiirin kompaktina. Kun valitset uuden kodin, voit luottaa siihen, että lähikulmillasi tai kätevän kulkumatkan päässä sijaitsevat kaikki mitä tarvitset sujuvaan ja viihtyisään arkeen.

Näin huomiomme ympäristön uusien asuinalueiden suunnittelussa. Lue Kodit-lehden artikkeli.

Ekompaa arkea uudessa kodissa

Pyrimme aina toteuttamaan mahdollisimman monipuolisesti sellaisia energiatehokkaita ratkaisuja, jotka madaltavat asumiskustannuksia ja tarjoavat samalla asukkaan arkeen monia mukavuuksia. Valitsemme esimerkiksi keittiöihin energiapihit kodinkoneet ja kylpyhuoneisiin vettä säästävät hanat ja suihkut. Asuntojen hyvä eristys ja tiiviit ikkunat ja ovet varmistavat sen, että lämpöä ei valu hukkaan.  

Pienilläkin asumisen arjen teoilla voit myös itse vaikuttaa ympäristöön. Suunnittelemme koteja, joissa esimerkiksi kierrättäminen ja oman energiankulutuksen tiedostaminen ja sen suitsiminen on helppoa.

Katso infograafista, miten ekotehokkuus huomioidaan uusien kotien rakentamisessa »

Lue Vinkkejä ympäristön huomioivaan asumiseen -esite »

Mikä on energiatodistus?

Energiatodistuksen avulla on mahdollista vertailla eri rakennusten energiatehokkuutta. Tiedoissa huomioidaan ainoastaan itse rakennuksen ominaisuudet eli asukkaiden toiminnalla ei ole vaikutusta lopputulokseen.

Energiatehokkuusluokka ilmaistaan tunnuksella A—G. Kirjain kertoo, mihin kohtaan rakennus kokonaisenergiankulutuksen luokitteluasteikolla sijoittuu. Energiatodistus on voimassa kymmenen vuotta sen antopäivästä. 

Lue lisää energiatodistuksesta Motivan ja Ympäristöministeriön sivustoilta.

Vastuullista rakentamista

Rakentamisessa Skanskan tavoitteita ovat esimerkiksi energiatehokkuuden parantaminen, materiaalihukan minimointi ja jätehuollon tehostaminen. Kehitämme kemikaaliturvallisuutta ja koulutamme jatkuvasti henkilökuntaamme ympäristöasioissa. Olemme ensimmäinen rakennus- ja projektikehitysyritys, jonka kaikki toiminnot ympäri maailmaa ovat saaneet ISO 14001 -ympäristösertifikaatin.

Lisätietoa vastuullisesta rakentamisesta