Ekotehokas koti

Ympäristövastuullisuus on tärkeä osa rakentamista ja asumista. Uusissa kodeissamme korostuvat ympäristötehokkaat ratkaisut ja matalat asumiskustannukset – mukavuuksista tinkimättä. Luomme lisäksi sellaiset asumisen puitteet, joissa pienet mutta tärkeät ekoteot on helppo ottaa osaksi asumisen arkea.

Skanska tarjoaa puitteet ekotehokkaalle asumiselle

Pyrimme aina toteuttamaan mahdollisimman monipuolisesti sellaisia energiatehokkaita ratkaisuja, jotka madaltavat asumiskustannuksia ja tarjoavat samalla asukkaan arkeen monia mukavuuksia. Valitsemme esimerkiksi keittiöihin energiapihit kodinkoneet ja kylpyhuoneisiin vettä säästävät hanat ja suihkut. Asuntojen hyvä eristys ja tiiviit ikkunat ja ovet varmistavat sen, että lämpöä ei valu hukkaan. Skanskan kehittämä LivingArea Design (LAD) -suunnittelumenetelmä ohjaa suunnittelemaan asuinympäristön rakennetta ja toimintaa asukkaiden näkemyksen pohjalta. LAD-prosessissa suunnittelua tarkastellaan kestävän kehityksen periaatteiden, paikallisen elämäntyylin, arkkitehtuurin ja rakentamisen näkökulmista.

Näin huomiomme ympäristön uusien asuinalueiden suunnittelussa. Lue lisää artikkelista >

Asukkaana voit vaikuttaa

Pienilläkin asumisen arjen teoilla voit myös itse vaikuttaa ympäristöön. Suunnittelemme koteja, joissa esimerkiksi kierrättäminen ja oman energiankulutuksen tiedostaminen sekä sen suitsiminen on helppoa. Ympäristön hyvinvointi on tärkeä osa uusien kotien ja asuinalueiden suunnittelua jo kaavoituksesta alkaen. Katso videolta yhdeksän keinoa, joilla säästät ympäristöä ja lompakkoasi!

Monta tapaa säästää luontoa ja lompakkoa

Mikä on energiatodistus?

Energiatodistuksen avulla on mahdollista vertailla eri rakennusten energiatehokkuutta. Energiatodistus on laskennallinen. Rakennuksen energialuokitus pohjautuu laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun. E-luku on energiamuotojen kertoimilla painotettu rakennuksen vakioituun käyttöön perustuva vuotuinen ostoenergiankulutus lämmitettyä nettoalaa kohden. Energiatehokkuusluokka ilmaistaan tunnuksella A—G. Kirjain kertoo, mihin kohtaan rakennus kokonaisenergiankulutuksen luokitteluasteikolla sijoittuu. Energiatodistus on voimassa kymmenen vuotta sen antopäivästä.

Lue lisää energiatodistuksesta Motivan ja Ympäristöministeriön sivustoilta.

 

Vastuullista rakentamista

Rakentamisessa Skanskan tavoitteita ovat esimerkiksi energiatehokkuuden parantaminen, materiaalihukan minimointi ja jätehuollon tehostaminen. Kehitämme kemikaaliturvallisuutta ja koulutamme jatkuvasti henkilökuntaamme ympäristöasioissa. Olemme ensimmäinen rakennus- ja projektikehitysyritys, jonka kaikki toiminnot ympäri maailmaa ovat saaneet ISO 14001 -ympäristösertifikaatin.

Lisätietoa vastuullisesta rakentamisesta