Uudistuva Tikkurila

Tikkurilan keskusta on uudistunut viime vuosina voimakkaasti. Uudistaminen jatkuu ja siitä esimerkkejä ovat uuden kirkkokorttelin rakentaminen, sekä jokirannan uudistaminen kaikkia palvelevaksi sinivihreäksi olohuoneeksi. Tikkurilankosken pato avattiin jo kesäkuussa 2019 osana jokirannan uudistamista.

Tikkurilaan on helppo tulla

Saavutettavuudeltaan Tikkurila on Vantaan parhainta aluetta. Kaikki lähi- ja kaukojunat pysähtyvät Tikkurilan rautatieasemalla, joka on Suomen vilkkaimpia asemia. Tikkurilan matkakeskuksesta lähtee myös runsaasti bussiyhteyksiä eri puolille Vantaata. Autolla suuralueelle pääsee Kehä III:a, Tuusulanväylää ja Lahdenväylää pitkin.

Palvelujen keskittymä

Suuralueen palvelut keskittyvät Tikkurilan keskustaan. Sieltä löytyvät kauppakeskukset Dixi ja Tikkuri, suurimmat supermarketit sekä ravintolat ja kahvilat. Myös kaupungintalo löytyy Asematieltä ja terveysasema sen vierestä. Kirjastot ja nuorisotilat sijaitsevat keskustassa ja Hiekkaharjussa. Tikkurilan kirjasto laajenee kesäisin Kirjastopuistoon, jonne voi lainata esimerkiksi pihapelejä.