Hiekkaharjussa mikään ei ole liian kaukana

Tikkurilan pohjoispuolella sijaitseva Hiekkaharju on noin 5 500 asukkaan viihtyisä kaupunginosa. Alueella on sekä omakotitaloja eri vuosikymmeniltä että tiiviimpää kerrostaloasutusta.

Aktiivista elämää

Hiekkaharju on tunnettu lukuisista liikuntapaikoistaan ja hyvistä lenkkeilymaastoista. Hiekka­harjun urheilu­kentällä voi harrastaa yleis­urheilua ja esimerkiksi kori­palloa, talvisin luistelua. Liikunta­puiston yhteydessä ovat myös golf­kenttä sekä tennis- ja squash-hallit, moni­toimi­halli ja kunto­sali. Tikkurilan urheilupuistokaan uima­halleineen ei ole kaukana.

Hiekka­harjun alueen palvelut ovat juna-aseman ympäristössä. Ostos­keskukseen kuuluvat lähi­kauppa, kioski ja baari. Enemmän palveluita löytyy läheisestä Simonkylän ostos­keskuksesta sekä ennen kaikkea Tikkurilan keskustasta parin kilometrin päästä. Tikkurilaan pääsee kulkemaan mukavasti kevyen liikenteen väylää pitkin, mutta tarvittaessa myös junalla tai bussilla. 

Hiekkaharjussa on oma alakoulu ja muutama päivä­koti. Yläkoulu, lukio ja ammattiopisto löytyvät liikuntapuiston vierestä, joka virallisesti on Jokiniemen puolta.

Liikenneyhteydet alueelta ovat erinomaiset; Hiekkaharjun juna-asemalta on suora yhteys niin Helsinkiin, Keravalle, Myyrmäkeen kuin lentoasemallekin. Helsingin keskustaan junamatka taittuu alle puolessa tunnissa ja kehärataa pitkin lentoasemalle vain viidessä minuutissa. Omalla autolla kulkeville Kehä III, Lahdenväylä ja Tuusulanväylä ovat kaikki kätevästi saavutettavissa.

Taloyhtiöt