Kuopion Kiuru

Huomaathan, että visualisoinnit eivät vastaa kaikkia kohteen huoneistoja.

Kaikki, mitä hyvään kaupunkielämään tarvitaan

Vanha tuttu alue saa uuden elämän, kun entinen Savonian kampus Hatsalassa muuttuu moderniksi asuinalueeksi. Uusi asuinalue tunnetaan nimellä Puijonkuppee, ja se sijaitsee yhdellä Kuopion parhaista paikoista, vain kävelymatkan päässä keskustasta. Puijonkuppeen ensimmäiset kodit ovat nyt rakenteilla omalle tontille –  nyt on oikea hetki sijoittaa tulevaisuuteen. Katso As. Oy Kuopion Kiurun myynnissä olevat kodit ja ota yhteyttä!

30 / 53 vapaata asuntoa

TyyppiKerrostalo

Vapaana1h, 2h, 3h, 4h

Pinta-ala29 - 81 m²

Velaton hinta152 900 - 426 700 €

OsoiteOpistokuja 24, 70200, Kuopio

TonttiOma

Valmistuminen 12.1.2023 • Rakenteilla

TaloyhtiöAs. Oy Kuopion Kiuru

Seuraava esittelyaika

Tiistai 24.5.2022
klo 16.30 - 17.30

Tervetuloa tutustumaan Kiurun kotien suunnitelmiin Puijonkuppeen työmaalle tiistaina 24.5. klo 16.30-17.30. osoitteessa Opistotie 2. Maarit Nevalainen +358 40 828 0063 Katso saapumisohje: skanska.fi/kiuru/saapumisohje

Asunnot

Sopiva kotiratkaisu jokaiselle

Kahdeksankerroksisessa Kuopion Kiurussa on yhteensä 53 kotia, joiden joukosta löytyy sopiva tilaratkaisu jokaiselle. On käteviä alkovillisia yksiöitä opiskelijoille, toimivia kaksioita kotona työskenteleville, erilaisia kolmen huoneen koteja pariskunnille ja uniikkeja neljän huoneen koteja vaativiinkin arjen tarpeisiin. Talon suurimmissa asunnoissa on erillis-WC:t ja oma sauna löytyy muutamien kaksioiden lisäksi jokaisesta kolmen ja neljän huoneen kodista.

Varustelua ja maisemia

Kiurun kodeissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto ja vesikiertoinen lattialämmitys. Koska asunnoissa ei ole pattereita, ovat niiden ikkunat tavallista korkeampia. Jokaisessa kodissa on myös lasitettu parveke. Talon eteläisellä sivulla on leveät parvekkeet, jotka aukeavat suojellun kuusiston ääreen. Pohjoispuolen ylimmän kerroksen parvekkeilta taas ihaillaan horisonttiin kohoavaa Puijon tornia.

Puijonkuppeen uusi asuinalue Hatsalassa

Vanha tuttu alue saa uuden elämän, kun entinen Savonian kampus Hatsalassa muuttuu moderniksi asuinalueeksi. Puijonkuppeeseen rakennetaan parikymmentä kotitaloa neljään erilliseen kortteliin ja yhteensä alueelle tulee noin 800 kotia. Asuinalueen pohjoisreunalle on suunnitteilla oma lähikauppa. Alueen halki kulkee tulevaisuudessa viihtyisä kävelykatu, joka johtaa kerrostalojen suojissa sijaitsevalle keskusaukiolle ja alueen yhteiselle korttelitalolle. Pihoja elävöittävät viihtyisät oleskelualueet, lasten leikkipaikat ja asukkaiden yhteinen grillikatos, jossa valmistuvat kesäkeittiön herkut. Alueelle rakennetaan pysäköintilaitos ja myös asuntojen alle tulee pysäköintitilaa. Polkupyörille on niin ikään luvassa paljon säilytystilaa ja pesupiste. Alueelle tulee myös kaupunkipyöräparkki.

Tutustu asuinalueeseen tästä ›

Tilaa elämälle

Yksiöiden alkoveissa on näppärät yläkaapit, joiden ansiosta lattiatila säilyy vapaana huonekaluille. Huoneistojen korkeisiin kaapistoihin ja säilytystiloihin on valittu kätevät liukuovet. Talon eteläisessä kulmauksessa on neljän huoneen asuntopohjia, joissa päämakuuhuoneen yhteydessä on ylellisesti tilaa vaatteille kahdessa erillisessä, liukuovellisessa kaapistossa. Kiurun kodit on suunniteltu siten, että ne sopivat mahdollisimman hyvin muuttuviin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi yhteen talon kaksiotyyppiin on suunniteltu oivaltava syvennys keittiön ja ruokailutilan yhteyteen, johon voi sijoittaa vaikkapa työpöydän tai vitriinin perintöastioille. Talossa on myös erilaisia yksiöitä, joiden tilat jakautuvat keskenään hieman eri tavoin alkovien oivaltavan sijoittelun ansiosta.

Lue lisää Kiurun esitteestä >

Ensimmäinen mahdollisuus sijoittaa uuteen alueeseen

Savonian Opistotien kampuksen paikalle rakentuva Puijonkuppee on siitä erityinen paikka, että vaikka se sijaitsee mukavasti omassa rauhassaan, on sieltä myös lyhyt matka kaikkialle kaupunkiin. Torille muikkuja maistelemaan, Partaselle piirakoita tai kukkoja hakemaan, Valkeiselle haettuja eväitä syömään, Kuopio-halliin palloa potkimaan tai Puijon laduille lykkimään. Kuopion tunnetuin maamerkkikin on aina arjessa läsnä, kun Puijon torni kurkkii pohjoisesta talojen yli. Kun uusi asuinalue on valmis, saattaa Suonenjoen mansikoitakin saada ihan kotipihan liepeiltä – asuinalueen pohjoisreunalle on suunnitteilla lähikauppa ja sen edustalle pieni toriaukio. Puijonkuppeeseen tulee paljon sellaista, minkä ansiosta arjessa on enemmän iloa ja elämää. Toimivia koteja, lähikauppa, kaupunkipyöräparkki, asukkaiden yhteisenä kohtaamispaikkana toimiva keskusaukio ja sen viihtyisä korttelitalo, Puijonkuppeen Kotipesä.

Kiuru tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta

Kiuru kuuluu A-energialuokkaan ja se tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta. RTS-ympäristöluokitus on suomalainen rakennusalan ympäristöluokitus, joka perustuu eurooppalaisiin standardeihin. Se myönnetään valmiille rakennukselle kolmannen osapuolen puolueettomaan auditoinnin jälkeen, jos rakennus täyttää vaaditut ehdot. RTS-ympäristöluokitus kertoo, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu kestävästi, ympäristöystävällisesti ja Suomen olosuhteet huomioiden. Kiurun katolle katoille asennetaan aurinkopaneeleita ja autopaikoille tulee alueen pysäköintiin sähköautojen latauspistokkeita.

Lue lisää RTS-ympäristöluokituksesta

Ota yhteyttä myyjään

Liittyviä artikkeleja