Varman päälle valkoista vai ripaus rohkeutta?

Miltä oma koti näyttäisi ripauksella rohkeampia valintoja? Me kokeilimme. Teimme trendikkään ja näyttävän sisustuksen keskeisellä paikalla Lahdessa sijaitsevan uudiskohteen kaksioon.

Me suomalaiset arvostamme kodin sisustuksessa usein käytännöllisyyttä ja kodikkuutta. Sisustusvalintojen toivotaan kestävän aikaa. Hillitty värimaailma ja muotoilultaan selkeät kalusteet luovat pohjan kodin sisustukselle. Yksilöllisyys kumpuaa yksityiskohdista, esineistä, kalusteista ja tekstiileistä, jotka kertovat keitä me olemme, mistä tulemme ja mitä arvostamme.

Pitkään jatkunut valkoisuus on hyvää vauhtia väistymässä värien tieltä. Sisustuslehdet, -blogit ja sosiaalinen media toimivat ehtymättöminä inspiraation lähteinä. Toisten esimerkki rohkaisee itseäkin kokeilemaan. Kun silmä tottuu, ennen ehdoton ”ei” muuttuu pikkuhiljaa juuri oman näköiseksi jutuksi. Vielä muutama vuosi sitten marmorinen työtaso keittiössä, samettinen sohva olohuoneessa tai tumma puupinta kaapinovissa meni reippaasti yli ymmärryksen, mutta ei enää.

Kohti värejä!

Miltä oma koti näyttäisi ripauksella rohkeampia valintoja? Me kokeilimme. Teimme trendikkään ja näyttävän sisustuksen keskeisellä paikalla Lahdessa sijaitsevan uudiskohteen kaksioon. Uutuuttaan hohtava Malskin Tammi sulautuu upeasti vanhaan, rouheaan tehdasmiljööseen antaen myös sisustukselle luvan olla rohkea. Sisustus on hyvä esimerkki siitä, kuinka pienellä vaivannäöllä ja ennakkoluulottomilla valinnoilla kotiin saa luotua persoonallisen tunnelman. Voimakkaat värit, mielenkiintoiset materiaalit ja näyttävät yksityiskohdat toimivat tämän sisustuksen punaisena lankana.

Kaksion värimaailmaa hallitsee sinisen ja vihreän sävyt ripauksella raikasta keltaista. Näyttävä sininen sävy luo voimakkaan ja raikkaan kontrastin asunnon muutoin vaaleisiin pintoihin ja toimii upeana väriparina sisustuksessa käytetyille kalusteille sekä pienesineille. Ylellinen samettisohva, kaunis vintage-senkki ja persoonallinen seinävalaisin nousevat sinisestä taustastaan arvoiseensa asemaan.

Väripilkkuja kaikkiin huoneisiin

Sinivihreä teema toistuu vaaleampana kaksion makuuhuoneessa. Aivan erityisen fiiliksen, ja ripauksen ylellisyyttäkin, makuuhuoneeseen tuo puurimoista itsetehty kokoelma kehyksiä.

Kaunis seinäpanelointi on helppo tehdä itse, katso ohjeet täältä »

Värimaailma jatkuu myös valoisaan ja vaaleaan keittiöön, missä keltainen ja sininen näkyvät ruokapöydän tuoleissa ja astioissa.

1 / 4 - Lempiväreillä, ihanilla materiaaleilla ja hauskoilla yksityiskohdilla saadaan aikaan näyttävä kokonaisuus.
2 / 4 - Seinän sininen sävy, Tikkurila M350 Mustekynä toimii upeana taustana sisustuksessa käytetyille kalusteille sekä pienesineille.
3 / 4 - Makuuhuoneeseen saat helposti ripauksen ylellisyyttä tekemällä puurimoista kauniit kehykset. Erityisiä puusepäntaitoja ei tarvita, eikä monimutkaisia työvälineitäkään.
4 / 4 - Keittiön väripilkkuina ovat teemaan sopivat astiat ja muut keittiön tarvikkeet.