Neljä toivetta keittiölle

Mikä on esteettisen ja toimivan keittiön resepti? Kysyimme asiaa Skanskan Kotipaneelissa.

Keittiö on kodin sydän. Sillä on iso merkitys asunnon ostajalle – elämäntilanteesta ja asuinpaikasta riippumatta. Skanskan Kotipaneelin vastauksissa korostuivat riittävien säilytys- ja työskentelytilojen merkitys sekä selkeä tyyli. Suurin osa vastaajista valitsisi esimerkiksi välitilaan lasin ja vetimettömät kaapinovet. Keittiötoimittajalla oli merkitystä noin puolelle vastaajista.

- Keittiön toiminnallisuus kiinnostaa ihmisiä nyt selvästi aiempaa enemmän; missä kodinkoneet sijaitsevat tai miten helposti pinnat pysyvät puhtaana, Skanska Kotien asiakasvastaava Jaana Kantola sanoo.

Tulosten perusteella suosituimmat keittiömallit ovat puolittain avoin keittiö, jossa seinä rajaa keittiötä osittain olohuoneesta, sekä avokeittiö saarekkeella. Korkeita yläkaappeja toivottiin kaikille seinille.

- Tyyli on myös ehdottomasti tärkeää. Avoin keittiö on osa olohuonetta, joten sen pitää sulautua tilaan kauniisti. Ostajat eivät halua erikoisia kikkailuja, vaikkapa väreillä, vaan selkeyttä ja ajattomuutta.

Keittiön lisävarusteisiin on kiinnostusta. Esimerkiksi laaja jätteenlajittelujärjestelmä ja LED-nauha kalustevälivalaistuksena tuntuivat monesta houkuttelevilta vaihtoehdoilta.

Vetimettömät ovet ja välitilaan lasi. Riittävästi säilytys- ja työskentelytilaa. Selkeä ja ajaton tyyli.

Otteita Skanskan Kotipaneelin vastauksista.