Makuuhuone kietoutuu talviasuun

Uuden kodin valoisaan ja vaaleaan makuuhuoneeseen on helppo luoda lämmin talvinen tunnelma. Sisustimme As. Oy Kauniaisten Kvartetin esittelyasunnon makuuhuoneen kaamoskauden kauneimpiin sävyihin.

Teksti Maria Rautio Kuvat Pauliina Salonen Kuvausjärjestelyt Leena Peltokallio

Valitsimme tilaan maanläheisiä värejä okrasta hehkuvan harmaaseen. Tummahkon kokonaisuuden tasapainottajana toimivat suloiset pastellinsävyt. Pehmeät luonnonmateriaalit ja ripaus käsityöläisyyden tuntua korostavat kodin aitoa ja persoonallista tunnelmaa.

Säilytysratkaisut kiinnostavat

Tyylin lisäksi makuuhuoneen toimivuus ja käytännöllinen tilankäyttö ovat kodin tärkeitä ominaisuuksia, joihin asunnonostaja kiinnittää huomion. Tuoreessa Kotipaneelissa Skanska Kodit selvitti, mitkä ovat makuuhuoneen suosituimmat säilytysratkaisut. Vastausten perusteella 60 prosenttia panelisteista valitsisi makuuhuoneeseen erillisen vaatehuoneen. Kolmasosa vastanneista toivoi liukuovellista kaapistoa, joka tehostaa tilankäyttöä.

Uusissa kodeissa vaatehuone otetaan jo nyt mukaan pohjaratkaisuun aina kun mahdollista. Ja jos pohjaratkaisu vain sallii niin rakentamisen alkuvaiheessa tarjoamme yhä useammin myös mahdollisuuden muuttaa sauna vaatehuoneeksi.

Skanskan Kotipaneelissa pääset vaikuttamaan tulevien kotien suunnitteluratkaisuihin. Lue lisää ja ilmoittaudu jäseneksi täällä.

60 % Kotipaneeliin vastanneista valitsisi makuhuoneen säilytysjärjestelmäksi vaatehuoneen.