Lupa luovuuteen

Hyvin suunniteltu asuntopohja antaa tilaa yllättävillekin sisustusratkaisuille. Poimimme bloggari Marjo ”Naku” Naukkarisen sisustamasta Vantaan Laulupihan BoKlok-esittelyasunnosta parhaat vinkit huonekalujen sijoitteluun, tavaroiden säilytykseen ja rentoon tyyliin.

1. Mieti kahteen kertaan

Tarvitseeko ruokapöydän olla juuri siinä, mihin se ensisilmäyksellä tuntuisi sijoittuvan parhaiten? Ei välttämättä. Moni sisustaa ruokailutilan keittiön edustalle, mutta pöytä sopii mainiosti oleskelutilankin puolelle. Pyöreä pöytä tuo ympärilleen väljyyttä ja sen ympärille mahtuu monta ruokailijaa.

2. Tee itse saareke

Avokeittiön edustalle voi helposti tuunata lisää työskentelytilaa. Nakun ratkaisussa IKEAn BESTÅ-säilytysjärjestelmän päälle on asennettu pöytälevy ja ripustuskoukkuja. Muita vaihtoehtoja saarekkeeksi ovat vaikkapa vanha senkki tai kirjoituspöytä.

3. Älä piilottele, hyödynnä seiniä

Kaikkea ei kannata laittaa kaapinovien taakse. Kodin seinät tarjoavat runsaasti lisätilaa säilytykseen. Valitse tyylikkäitä avohyllyjä ja asettele niihin kauneimmat koriste-esineesi, kivoja koreja tai suloisia purkkeja. Hyllyköt ovat oivia paikkoja myös viherkasveille. Älä kuitenkaan innostu liikaa vaan pidä kokonaisuus hillittynä.

4. Verhoilla saat vaihtelevuutta

Kaapinovien tilalle voit hyvin laittaa verhot. Ratkaisu tuo sisustukseen ripauksen rentoutta ja kotoisuutta. Huomioi verhomateriaalin valinnassa liikuteltavuus, valoneristys ja jämäkkyys. Painava verho vaatii kattoon ruuvattavan verhokiskon.

Sisustustrendit nyt

• Yksilöllisyys
• Kirkkaiden ja murrettujen värien yhdistely
• Iloisuus
• Puu, marmori, keramiikka, villa
• Kasvimaailma
• Monikerroksisuus ja lämpö

Uusia BoKlok-koteja tulossa, pysy kuulolla!

Vantaan Laulupihan työmaa on täydessä vauhdissa. Muuta ensi jouluksi uuteen kotiin!

Myös Vantaan Satupihan BoKlok-kodit ovat rakenteilla. Satupihasta löytyy vielä muutamia vapaita koteja. Lisää kesäkalenteriisi muuttopäivä.

Espoon uusien BoKlok-kotien paikka on Espoon Gumbölessä, Hirvisuon alueella. Kurrenkolon kodit ovat nyt varattavissa!

Helsingin ensimmäinen BoKlok-pihapiiri rakennetaan Siltamäkeen. Peikonpuiston kotien ennakkomarkkinointi alkaa elokuussa 2016.

Keravan uudet BoKlok-kodit kohoavat Ahjon kaupunginosaan Sepänpihaan. Älä missaa mahdollisuuttasi!