BoKlok sai uudet värit

BoKlok ja Tikkurila loivat BoKlokille ulkovärikartan, jonka sävyistä on helppo poimia tulevan korttelin sijaintiin sopiva vaihtoehto. Talojen yhtenäinen sävymaailma on tärkeä osa BoKlok-konseptia, jossa korkeatasoinen design ja kohtuuhintaisuus kulkevat käsikkäin.

Teksti Maria Rautio Kuva Tikkurila

BoKlok-korttelit kohoavat erilaisiin ympäristöihin, urbaanista luonnonmukaiseen maisemaan. Uudelle värikartalle on määritelty sävyjä, jotka sopivat kunkin asuinalueen tunnelmaan ja arkkitehtuuriin.

”Huvikumpumainen Tammisaari luottaa leikkisään valkoisen ja kirkkaiden sävyjen yhdistelmään. Vimmerbyn perinteinen väripaletti sai identiteettinsä luonnonläheisenä vaihtoehtona moderniin ympäristöön. Tummanpuhuva Bergen tuo puolestaan hyvin esille nykyarkkitehtuurin muotokielen ja sopii hyvin sekä urbaaniin että luonnonmukaiseen maisemaan. Inarin sävylliset harmaat tuovat hienosti eloa kaupunkimaiseen maisemaan olematta tylsiä”, Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike kuvailee.

Ensimmäinen uuden värikartan mukainen kohde tulee Helsingin Siltamäkeen, jonne on suunnitteilla As. Oy Helsingin Peikonpuisto. Peikonpuiston väri tykseksi on valittu Bergen. Talot ovat tummia ja tehostevärinä on kuultomaalattu punaruskea tai kellanruskea.

”Yhteistyö Tikkurilan kanssa on tärkeä osa BoKlok-kotien hyvän suunnittelun ja designin näkökulmaa. Lisäksi rakennusvaiheessa tuotantoa helpottaa, kun värimaailma on yhtenäinen ja selkeästi määritelty”, BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff korostaa

BoKlok-talojen julkisivujen maalaamisessa käytetään Tikkurilan vesiohenteista Ultra Pro tai Ultra Classic -talomaalia. Tikkurilan maalaamiseen ja väreihin liittyvät asiantuntijapalvelut ovat BoKlok-taloyhtiöiden käytössä.