Arkisto

Lue Kodit-lehden aiempia numeroita.

Talvi 2016 artikkeli

Kotimyymälässä kohdataan

Kun työmaalla vasta aloitellaan, toisaalla pujahdetaan uuden kodin tunnelmaan. Skanskan Kotimyymälä inspiroi onnistuneisiin sisustusvalintoihin jo useilla paikkakunnilla.
Lue lisää

Ajatukset ensi keväässä

Loppusyksystä laitetaan viljelylaatikot ja parvekkeen ruukkuistutukset talviteloille. Harrastajapuutarhuri ja Villa Hottentotti -blogin pitäjä Mari Hotti jakoi vinkkejä kylmän kauden alkuun ja ideoita uuteen kasvukauteen Vantaan Ilolan BoKlok-korttelin syystalkoissa.
Lue lisää

Jäähyväiset tarpeettomille tavaroille

Katri ja Kari Laakkonen muuttivat maaseudun rauhasta uuteen kaupunkikotiin ja luopuivat samalla suuresta tavaramäärästä. Vanhaan ei jäänyt kaipuuta.
Lue lisää

"Anna muutolle aikaa, haaveile samalla tulevasta"

Muutto vanhasta kodista uuteen voi herättää yllättäviä tunteita. Vaikka vanhoista tavaroista on vaikea luopua, etene avoimin mielin ja suunnitelmallisesti, ammattijärjestäjä Helena Örmark sanoo.
Lue lisää

Tuunausvinkki: Käytetystä purkista kaunis kynttilä

Laita kaapissa lojuvat turhat lasi- tai savipurkit hyötykäyttöön ja loihdi kotiin tai lahjaksi suloisia kynttilöitä. Jutun purkkikynttilät on tehty täysin kasvipohjaisesta, biohajoavasta Ecosoya kynttilävahasta. Soijakynttilät ovat myrkyttömiä eivätkä savuta.
Lue lisää

Ekompi kotiympäristö

Ympäristöarvoilla on keskeinen rooli uusien asuinalueiden suunnittelutyössä. Luonnon kunnioittaminen vahvistaa myös paikan imagoa.
Lue lisää

Vähennä, kierrätä ja säästä

Pienillä asumisen arjen teoilla on merkitystä. Kokosimme vinkkejä, jotka kannattaa huomioida päivittäin kotioloissa.
Lue lisää

Kulttuuria ja kavioiden kopsetta

Espoon Tapiola on kulttuurin, liikuntapalvelujen ja maailmankuulun arkkitehtuurin keskittymä. Poimimme kaupunginosan parhaat tärpit tekemiseen.
Lue lisää

BoKlok sai uudet värit

BoKlok ja Tikkurila loivat BoKlokille ulkovärikartan, jonka sävyistä on helppo poimia tulevan korttelin sijaintiin sopiva vaihtoehto. Talojen yhtenäinen sävymaailma on tärkeä osa BoKlok-konseptia, jossa korkeatasoinen design ja kohtuuhintaisuus kulkevat käsikkäin.
Lue lisää

Tärkeintä on luottamus

Kun kyseessä on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä – uusi koti – on tärkeää, että miellyttävä tunne tulevasta syntyy heti alkumetreillä. Skanska Kodeissa asiakkaiden tarpeita ja toiveita kuunnellaan tarkasti ja palaute huomioidaan kehitystyössä.
Lue lisää

Makuuhuone kietoutuu talviasuun

Uuden kodin valoisaan ja vaaleaan makuuhuoneeseen on helppo luoda lämmin talvinen tunnelma. Sisustimme As. Oy Kauniaisten Kvartetin esittelyasunnon makuuhuoneen kaamoskauden kauneimpiin sävyihin.
Lue lisää

Uusi koti rakennetaan ympäristön ehdoilla

Ympäristön hyvinvointi on tärkeä osa arvopohjaamme sekä päämääräämme paremman yhteiskunnan rakentajana.
Lue lisää

Kevät 2016 artikkelit

Mikä talo, mitkä maisemat!

Järvenpään keskustassa, kävelykatu Jannen kulmilla, käy parhaillaan melkoinen myllerrys. Työn alla on tornitalon perusta; vaativa ja aikaa vievä vaihe. Korkeuksiin kohoava talo vaatii tavallista jykevämmät juuret.
Lue lisää

Luminary: Koteja, jollaisista moni on unelmoinut

Tampereen keskustaan valmistuva 21-kerroksinen Luminary tuo uusia näköaloja asunnon etsijöille. Näyttävä tornitalo kertoo myös asumisen muuttuvista tarpeista.
Lue lisää

Iloa ja estetiikkaa kotiympäristössä

Taide ilahduttaa, puhuttelee, haastaa ja herättää ajatuksia. Asuinalueilla se on myös keino erottautua ja rakentaa identiteettiä.
Lue lisää

Neljä toivetta keittiölle

Mikä on esteettisen ja toimivan keittiön resepti? Kysyimme asiaa Skanskan Kotipaneelissa.
Lue lisää

Kotitalo kohoaa Kankaalle

Jyväskylän Kankaan uusi asuinalue saa ensimmäiset asukkaansa keväällä 2017. Heidän joukossaan on tämä urheilullinen nuoripari.
Lue lisää

Ajan hermolla asuntosuunnittelussa

Asumisen toiveet elävät ajassa ja muuttavat muotoaan, mutta yksi asia on ja pysyy: kodin pitää tuntua omalta. Asumisen tulevaisuutta ja hyvän asuntosuunnittelun merkitystä pohtivat muotoilujohtaja Sari Anttonen ja kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen Skanska Kodeista.
Lue lisää

Kristallin kimallusta, korkokenkien kopinaa

Puhtaan valkeat uudet pinnat ja avara pohjaratkaisu tarjoaa inspiroivat raamit sisustajalle. Tässä pohjoishelsinkiläisessä kodissa korostuvat taide, etniset vivahteet ja aurinkoinen väripaletti.
Lue lisää

Lupa luovuuteen

Hyvin suunniteltu asuntopohja antaa tilaa yllättävillekin sisustusratkaisuille. Poimimme bloggari Marjo ”Naku” Naukkarisen sisustamasta Vantaan Laulupihan BoKlok-esittelyasunnosta parhaat vinkit huonekalujen sijoitteluun, tavaroiden säilytykseen ja rentoon tyyliin.
Lue lisää

Kodit-lehti Kesä 2015

Kesällä 2015 lehdessä oli asiaa muun muassa Kehäradasta, asuntosijoittamisesta, kauniista parvekkeista ja vanhojen alueiden uusista kasvoista.