Juttuja kodista ja asumisesta

Täältä löydät mielenkiintoisia artikkeleita uuteen kotiin ja asumiseen liittyen. Mukavia lukuhetkiä!

Kotirakkautta ensisilmäyksellä

Satu-Marika Tanskanen löysi BoKlok-kohteesta Vantaan Hämeenkylästä uuden kodin, jossa toteutuvat kaikki toiveet ja tarpeet. Asunnon ostopäätös syntyi nopeasti, eikä myyntipuheita tarvittu.
Lue lisää

Pienet, mutta tärkeät yksityiskohdat

Skanskan rakentama asunto-osakeyhtiö Matruusi valmistui helmikuussa 2019 Lappeenrantaan, aivan Saimaan rannalle. Yksi taloyhtiön osakkeenomistajista on yksityinen vuokranantaja Sari Bruun, joka osti talosta yksiön itselleen vuokrattavaksi. Erityistä kiitosta Skanska saa Sarilta siitä, kuinka pienetkin yksityiskohdat on otettu huomioon.
Lue lisää

Näin teet uudesta kodistasi helposti omannäköisen

Menikö sormi suuhun uuden kodin materiaaleja miettiessä? Ei hätää: Skanska Kotien Design-mallistot helpottavat valintojen tekemistä. Sisustusarkkitehti Sonja Lepistö kertoo vinkit, joilla kodin sisustaminen käy helposti.
Lue lisää

Mummin uusi koti

Isoäidiksi tultuaan Tarja Sinkkonen halusi asua lähempänä lapsenlapsiaan. Uusi kolmen huoneen ja keittiön koti löytyi Pohjois-Helsingin Siltamäestä, BoKlok-taloyhtiö Peikonpuistosta.
Lue lisää

"Tässä on hyvä olla ja asua"

Leena Louhiala-Salminen muutti miehensä kanssa Espooseen yli kymmenen Hämeenlinnassa vietetyn vuoden jälkeen. Uusi koti löytyi Skanskan rakentamasta kerrostalosta ihan Tapiolan keskustan tuntumasta.
Lue lisää

Lapsiperhe nauttii BoKlok-kodin tehoneliöistä

Atte ja Jana sekä lapset Eetu ja Aapo viihtyvät mainiosti BoKlok-kodissaan Vantaan Ilolassa. – Parasta kodissa on, kun voimme vaikka tehdä ruokaa keittiössä ja vahtia samalla ikkunasta lasten leikkiä pihalla. Entisessä kodissamme se ei olisi onnistunut, mutta täällä on turvallinen pihapiiri ja mukavan matalia taloja, Jana kertoo.
Lue lisää

Tee-se-itse kaunis seinäpanelointi

Tuo makuuhuoneeseesi ripaus ylellisyyttä ja rutkasti ihanaa tunnelmaa itsetehdyllä seinäpaneloinnilla! Tässä hommassa pärjäät ilman erityisiä puusepäntaitoja ja monimutkaisia työvälineitä.
Lue lisää

Varman päälle valkoista vai ripaus rohkeutta?

Miltä oma koti näyttäisi ripauksella rohkeampia valintoja? Me kokeilimme. Teimme trendikkään ja näyttävän sisustuksen keskeisellä paikalla Lahdessa sijaitsevan uudiskohteen kaksioon.
Lue lisää

Raumon perhe viihtyy Vantaan Leinelässä

Aleksi Raumo asuu perheensä kanssa Vantaan Vetehisessä ja toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Raumon perheen valitessa uutta asuntoa rakennuttajan merkitys korostui. Raumot päätyivät Skanskaan sen hyvän maineen vuoksi, ja Aleksin mukaan yritys on ansainnut maineensa.
Lue lisää

Unelmien uusi koti

Anu Tummavuori-Liemann asuu Jyväskylän Kankaan kaupunginosassa miehensä kanssa. Uuden asunnon ostaminen oli sujuvaa, ja rakennusprojekti toteutettiin Anun mukaan hyvällä tuulella ja asenteella.
Lue lisää

"Uusi koti oli sitä mitä halusimmekin"

Jussi ja Anna Enroos ovat asuneet 1,5 vuotta omistusasunnossaan Vantaan Kivistössä. Enroosit ostivat asunnon silloin, kun 5-kerroksinen kerrostalo oli vielä rakennusvaiheessa.
Lue lisää

Iloinen taustavaikuttaja – tuotantoinsinööri pitää huolen siitä, että projekti sujuu

BoKlokin tuotantoinsinööri Heli Lehdon työtä on varmistaa, että rakennusprojektit sujuvat mahdollisimman sutjakkaasti. Hän pitää huolta myös tiimihengestä, työturvallisuudesta ja siitä, että kaikki paperit ovat tallessa.
Lue lisää

Kuvia siitä, mitä ei vielä ole – visualisoinnit ja mallinnukset tekevät näkymättömän näkyväksi

Skanska Kodit suunnittelee ja rakennuttaa uusia asuntoja, jotka myydään kuukausia, joskus jopa pari vuotta ennen valmistumista. Miten uutta kotia etsivälle esitellään mahdollisimman luotettavasti jotain, mitä ei vielä ole olemassa?
Lue lisää

Uusiin taloyhtiöihin Postin SmartPost-palvelu

Skanska ja Posti ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Skanskan Kotien valmistuvissa asuntokohteissa otetaan käyttöön Postin uusi pakettilokerikkopalvelu SmartPost.
Lue lisää

Asumisen ja rakentamisen ekologisuus kiinnostaa

Ympäristön hyvinvointi on tärkeä osa uusien kotien ja asuinalueiden suunnittelua.
Lue lisää

Kunniamaininta Kotimyymälä-konseptille

Skanskan Kotimyymälä-konsepti palkittiin alkuvuodesta kunniamaininnalla Fennia Prize -muotoilukilpailussa. Alallaan uudenlainen palvelukonsepti kerää kiitosta myös kodinostajilta.
Lue lisää

Koti Keskuspuiston kynnyksellä

Nuoripari muutti alkuvuodesta ensimmäisten joukossa Helsingin Kuninkaantammeen. He ihastuivat erityisesti uuden kaupunginosan sijaintiin ja lupaaviin korttelisuunnitelmiin.
Lue lisää

Asuminen on moniulotteinen kokemus

Ihmiset hakevat asumiselta muutakin kuin toimivuutta. Kodikkuus, kauneus ja asuinalueen ”sielu” saavat ihmisen kiinnittymään tiettyyn paikkaan, pohtii yhdyskuntasuunnittelun professori Kimmo Lapintie Aalto yliopistosta.
Lue lisää

Tampereen huipulla ennen ja nyt

Tampereen keskustassa, Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun kulmassa, on tällä hetkellä suuri kuoppa. Parin vuoden päästä paikalla komeilee Tampereen korkein asuinrakennus, Luminary-tornitalo. Vielä vuosi sitten katukuvaa hallitsi kuitenkin ”Tammelan musta helmi”, legendaarinen opiskelija-asuntola Rasti. Asuntolan monitoimimiehenä toiminut Matti Mäkelä raottaa Rastin värikästä historiaa.
Lue lisää

Ensivilkaisu tulevaan kotiin

Tunnelma on odottava Espoon Calibrin rakennustyömaalla. Pian asukkaat pukevat turvavarusteet ylleen ja astuvat sisään tulevaan kotiinsa.
Lue lisää

6 syytä ostaa uudisasunto

Onko harkinnassa uusi koti? Listasimme 6 syytä, miksi uudisasunnon hankkiminen kannattaa.
Lue lisää

Asuntosijoittajan ABC

Uudiskohde on hyvä ja turvallinen valinta aloittelevalle asuntosijoittajalle, sanoo Skanskan sijoitusasiakkaista vastaava avainasiakaspäällikkö Ari Salakka. Mitä muuta kannattaa huomioida, kun on aikeissa sijoittaa asuntoon?
Lue lisää

Rento, rakastettava Munkkiniemi

Mikä Helsingin Munkkiniemessä vetoaa? Kuljimme kierroksen arvostetussa kaupunginosassa ja piipahdimme pidetyissä paikoissa.
Lue lisää

Sinisen sävyjä

Espoon Kurrenkolon esittelyasunnon sisustus sopii minimalistiseen makuun. Kodin ilme on kiinnostava, vaikka kaikki turha on karsittu.
Lue lisää

Taloudellista joustoa tähän hetkeen

Asumiseen uppoaa useimmilta suomalaisilta suurin osa tuloista. BoKlok ja S-Pankki ryhtyivät ratkomaan yhtälöä, jolla kukkaroon jää asumiskustannusten jälkeen enemmän rahaa elämiseen.
Lue lisää

Betonista puun pariin

BoKlok-tiimin tuore vahvistus on kohteiden rakentamisesta vastaava tuotantopäällikkö Per Eerola. Hän osallistuu myös laadunvalvontaan ja konseptin kehittämiseen sekä toimii tällä hetkellä Keravan Sepänpihan työmaalla vastaavana työnjohtajana.
Lue lisää

Koti kasvaa kesäisin

Lasitettu parveke ei piittaa kesäsään vaihteluista. Satoi tai paistoi, sen suojassa on mukava kahvitella tai puuhastella viherkasvien parissa. Oma viihtyisä ja suojaisa ulkotila inspiroi myös sisustajaa.
Lue lisää

Matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä

Asiakaskokemus on siis läsnä kaikkialla ja siksi palveluja tarjoavan yrityksen tulee olla siellä missä asiakkaatkin ovat.
Lue lisää