Ryhdy sinäkin asuntosijoittajaksi

Uusi koti hyvällä paikalla on erinomainen vaihtoehto sijoittajalle. Skanska Kodeilla on useita myös sijoitusasunnoksi sopivia kohteita ympäri Suomen. Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto säästämiseen. Tarkasti suunniteltuna se tuottaa paitsi kuukausittaista rahavirtaa myös mahdollisen arvonnousun pitkällä aikavälillä. Nyt on hyvä hetki tutustua asuntosijoittamiseen: lue mielenkiintoisia artikkeleja, katso videohaastatteluja ja tilaa itsellesi Asuntosijoittamisen opas!

Etsi sijoitusasunto


Kiinnostuitko?

Asuntovalikoimastamme löytyy monia myös sijoitusasunnoksi sopivia vaihtoehtoja. Kaikki Skanska Kotien asunnot rakennetaan kasvukeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärelle.

Etsi sijoitusasunto »

Viisi hyvää syytä hankkia sijoitusasunto

1. Uusi on huoleton

Sijoitusasunto, kuten moni muukin sijoitusinstrumentti, vaatii omistajaltaan jonkin verran hallinnointia, mutta uusi asunto on kuitenkin suurimmalta osin varsin huoleton vaihtoehto. Tiedossa ei ole yllättäviä tai suuria remontteja. Vuokrasuhteisiin liittyviä riskejä saa minimoitua huolellisella suunnittelulla.

2. Joustavuus

Asuntosijoittaminen joustaa elämäntilanteiden mukaan. Sijoitusasunto voi olla välillä vuokralla ja välillä taas omassa käytössä.

3. Sano ei inflaatiolle

Sijoitusasunto tarjoaa varsin hyvän suojan sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan. Asuntojen hintakehitys on vakaampaa kuin jyrkästi heilahtelevien osakkeiden. Varsinkin kasvukeskusten hyväkuntoisille asunnoille voi odottaa myös arvonnousua.

4. Maltillisella lainanotolla tuottoa

Pankit luotottavat sijoitusasuntoa pääsääntöisesti samoin ehdoin kuin omaan käyttöön tulevaa asuntoa. Uudessa asunnossa on valmiiksi yhtiölaina, jota voi maksaa pois rahoitusvastikkeella.

5. Verotus

Sijoitusasunnon lainankorot saa vähentää pääomatuloista. Jos vuokratulo kuluu lainan korkokuluihin, tulo on siis verotonta. Myös uuden asunnon rahoitusvastikkeen voi vähentää pääomatuloista, jos taloyhtiö tulouttaa sen tilinpäätöksessään.

Suosituimmat artikkelit

Asuntosijoittajan ABC

Uudiskohde on hyvä ja turvallinen valinta aloittelevalle asuntosijoittajalle, muistuttaa Skanskan sijoitusasiakkaista vastaava avainasiakaspäällikkö Ari Salakka. Mitä muuta kannattaa huomioida, kun on aikeissa sijoittaa asuntoon?
Lue lisää

Mistä löytyvät parhaat asuntosijoituskohteet?

Yliopistokaupungit ovat perinteisesti olleet asuntosijoittajien suosiossa. Sijoittajan pitää kuitenkin tuntea kohteensa kaupunginosia myöten.
Lue lisää

Näin sijoitusasuntoa verotetaan

Ennen pääomatulon verottamista asuntosijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Tiedätkö, mitä kaikkea saa vähentää vuokratulosta?
Lue lisää

Entä jos hankkisi sijoituskolmion?

Sijoitusasunnon kooksi on muitakin vaihtoehtoja kuin se perinteinen yksiö. Eri asuntotyypeillä on omat hyvät puolensa.
Lue lisää

Sijoitusasunto on vaihtoehto pankkitilille

Pankkimiehen näkökulmasta asuntosijoittaminen on eräänlainen pitkäaikaissäästämisen muoto. Näin ajattelee ainakin Helsingin OP:n Vesa Väätänen.
Lue lisää

Muista nämä, kun ostat uutta asuntoa

Uuden asunnon kauppa on erilainen kuin vanhan asunnon kauppa. Näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota kaupanteon eri vaiheissa.
Lue lisää

Tilaa asuntosijoittamisen pikaopas

Lähettäkää minulle tietoa tulevista kohteista
Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaiset ehdot