Ekologista ja urbaania elämää Kuninkaantammessa

Helsingin Kuninkaantammi on uusi, kutsuva kaupunginosa, jossa ympäristöystävälliset valinnat ja luonnonläheisyys nivoutuvat osaksi urbaania elämäntapaa.

Kuninkaantammi on urbaani ja vihreä asuinalue, valmiina noin 5 500 ihmisen kotikaupunginosa. Tiivis, ekologinen ja luonnonläheinen asuinalue muodostuu värikylläisestä, kerrostalovaltaisesta keskustasta, jota ympäröivät kaupunkimaiset pientaloalueet sekä Keskuspuisto kaikkine harrastusmahdollisuuksineen. Alueen maisemasuunnittelussa hyödynnetään ekologisesti hulevesiä ja alueelta louhittua kiviainesta, ja niin taloissa kuin kaduillakin näkyy mielenkiintoisia arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Esihistorian lehtien havinaa

Vanhimmat Kuninkaantammen alueen asutukseen liittyvät löydökset ovat peräisin noin 2 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Aivan Kuninkaantammen tuntumassa, Malminkartanon rajalla, on useita esihistoriallisia muinaisjäännöksiä.

Myöhemmin alueella on myös louhittu rautaa, kun Helsinki ympäristöineen oli parisataa vuotta taaksepäin Suomen huomattavinta kaivosseutua. Alueella sijaitseekin kaksi entistä rautakaivosta Hakuninmaantien ja Kuninkaantammentien tuntumassa.

Kuninkaantammen aluetta halkoo Kuninkaantammentie, joka on osa vanhaa Viipuri-Turku-maantietä. Tie sai nimensä sen varrella yhä kasvavan rauhoitetun tammen mukaan. Tarinan mukaan Ruotsi-Suomen kuningas Kustaa III olisi istuttanut tammen vieraillessaan Suomessa 1700-luvun lopulla. Kuninkaan tammi on siis jo yli 300-vuotias puuvanhus.

Koti luonnon kynnyksellä

Kuninkaantammesta on suunniteltu kaupunkilaisen kotoisa ja lämminhenkinen asuinkeidas, jossa arki rauhoittuu perheen, ystävien ja harrastuksien parissa. Helsingin parhaat ulkoilureitit, esimerkiksi Keskuspuiston polut, lähtevät suoraan kuninkaantammelaisten takapihalta. Alueelta on myös hyvät yhteydet Haltialan kotieläinpuistoon ja Pitkäkosken majalle.

Hyvien kulkureittien ja palveluiden varrella

Kuninkaantammen asukkaita palvelee kolme Helsingin sisäistä bussilinjaa sekä poikittaisliikennettä lisäävä runkolinja 560, joka kulkee alueelle rakennettavan oman kylätalon, ”Tammitalon” editse. Tammitalon yhteyteen on suunniteltu Kuninkaantammen palvelut. Kuninkaantammenaukion laidalle on suunnitteilla 1.-4. luokille koulu ja päiväkoti. Väliaikainen paviljonkipäiväkoti on jo toiminnassa. 

Pyöräilymatkan päässä alueen sydämestä sijaitsevat sekä Malminkartanon että Myyrmäen juna-asemat. Pyörällä pääsee myös sujahtamaan Keskuspuiston reiteille käden käänteessä. Pyöräilijät onkin otettu huomioon esimerkiksi jo valmistuneissa  As. Oy Helsingin Umbrassa ja As. Oy Helsingin Vennyssä pyöränhuoltopisteiden muodossa. Taidemaalarinkadun varrelle nousee vielä As. Oy Helsingin Fanny, joka on ennakkomarkkinoinnissa. 

Lue lisää Kuninkaantammesta Helsingin kaupungin sivuilta Uutta Helskinkiä»

Kuvia Kuninkaantammesta


Kuninkaantammi, havainnekuva

Ota yhteyttä