Merellistä asumista Kruunuvuorenrannassa

Kruunuvuorenrannasta tulee Helsingin uusi helmi, joka tarjoaa kaupunkiasumista merellisessä ympäristössä, lähellä luontoa ja upean merimaiseman äärellä.

Kruunuvuorenrantaan rakennetaan merellinen korkeatasoinen asuinalue noin 13 000 asukkaalle Laajasalon öljysataman paikalle ja sen lähiympäristöön. Tuleva Kruunuvuorenranta on kaupungin näkyvimpiä merellisiä julkisivuja.

Skanska Kotien suunnittelualueen, Kruunuvuoren, suunnittelu on meneillään. Alueelle on tulossa noin 600 uutta kotia, yksiöistä perheasuntoihin. Alueen rakentamisen on suunniteltu alkavan sisämaan puoleisesta osasta alkuvuonna 2020.

Haluaisimme tietää, millaista kotia sinä Helsingin Kruunuvuorenrantaan kaipaat. Haluatko kotiisi mieluummin saunan vai vaatehuoneen? Vaikuta suunnitteluun vastaamalla tähän lyhyeen kyselyyn.

Asuntojen suunnittelu on käynnissä. Mikäli olet kiinnostunut Kruunuvuorenrantaan tulevista kodeista, jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin saat tietoa aina ensimmäisten joukossa.

Kruunuvuoren asemakaavatyön pohjaksi Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja Skanska järjestivät suunnittelukilpailun, jonka osallistujista Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n suunnitelma valittiin voittajaksi.

Voittaneessa ehdotuksessa alue on jaettu neljään osa-alueeseen: rantakortteleihin, keskuskortteliin, puutarhakortteleihin sekä kalliokortteleihin. Jokaiselle osa-alueelle on luotu oma teemansa ja tunnistettava identiteetti.

Näkymä Kruunuvuorenrannasta Helsingin keskustaan päin

Näkymä Kruunuvuorenrannasta Helsingin keskustaan päin

Kruunuvuorenrannan kallioluoliin suunnitellaan lajissaan maailman ensimmäistä energian kausivarastoa

Helen ja Skanska selvittävät jättimäisen lämpöenergian kausivaraston toteuttamista Helsingin Kruunuvuoren alla sijaitseviin vanhoihin kallioluoliin. Vastaavaa ratkaisua ei tiettävästi ole toteutettu muualla maailmassa. Suunnitellun energian kausivaraston kapasiteetti riittäisi kattamaan jopa kolmanneksen koko Kruunuvuorenrannan alueen lämmitysenergiantarpeesta.

Tammia läheisen Stansvikin kartanon alueella

Tammia läheisen Stansvikin kartanon alueella

Ota yhteyttä