Asunto sijoituksena

Uusi koti hyvällä paikalla on erinomainen vaihtoehto sijoittajalle. Skanska Kodeilla on useita myös sijoitusasunnoksi sopivia kohteita ympäri Suomen. Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto säästämiseen. Tarkasti suunniteltuna se tuottaa paitsi kuukausittaista rahavirtaa myös mahdollisen arvonnousun pitkällä aikavälillä. Nyt on hyvä hetki tutustua asuntosijoittamiseen: lue mielenkiintoisia artikkeleja, katso videohaastatteluja ja tilaa itsellesi Asuntosijoittamisen opas!

Viisi hyvää syytä hankkia sijoitusasunto

1. Uusi on huoleton

Sijoitusasunto, kuten moni muukin sijoitusinstrumentti, vaatii omistajaltaan jonkin verran hallinnointia, mutta uusi asunto on kuitenkin suurimmalta osin varsin huoleton vaihtoehto. Tiedossa ei ole yllättäviä tai suuria remontteja. Vuokrasuhteisiin liittyviä riskejä saa minimoitua huolellisella suunnittelulla.

2. Joustavuus

Asuntosijoittaminen joustaa elämäntilanteiden mukaan. Sijoitusasunto voi olla välillä vuokralla ja välillä taas omassa käytössä.

3. Sano ei inflaatiolle

Sijoitusasunto tarjoaa varsin hyvän suojan sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan. Asuntojen hintakehitys on vakaampaa kuin jyrkästi heilahtelevien osakkeiden. Varsinkin kasvukeskusten hyväkuntoisille asunnoille voi odottaa myös arvonnousua.

4. Maltillisella lainanotolla tuottoa

Pankit luotottavat sijoitusasuntoa pääsääntöisesti samoin ehdoin kuin omaan käyttöön tulevaa asuntoa. Uudessa asunnossa on valmiiksi yhtiölaina, jota voi maksaa pois rahoitusvastikkeella.

5. Verotus

Sijoitusasunnon lainankorot saa vähentää pääomatuloista. Jos vuokratulo kuluu lainan korkokuluihin, tulo on siis verotonta. Myös uuden asunnon rahoitusvastikkeen voi vähentää pääomatuloista, jos taloyhtiö tulouttaa sen tilinpäätöksessään.

Kiinnostuitko?

Asuntovalikoimastamme löytyy monia myös sijoitusasunnoksi sopivia vaihtoehtoja. Kaikki Skanska Kotien asunnot rakennetaan kasvukeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärelle.

Etsi sijoitusasunto >>


Tilaa asuntosijoittamisen pikaopas >>

Asuntosijoittamisen artikkelit