Hyvän olon Härmälänranta

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla, viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Härmälänrannassa hyvän olon asuinympäristö syntyy järven läheisyydestä ja luonnonläheisestä ympäristöstä, alueen historiallisesta perinnöstä, hyvästä kaupunkirakenteesta, toimivista palveluista ja liikenneyhteyksistä sekä uusista kodeista, jotka mahdollistavat viihtyisän ja ympäristöä kunnioittavan asumisen.

Tutustu Härmälänrannan aluevideoon


Härmälänrannassa on valoteos Valmetinkadun rannan puoleisessa päässä. Teosta voi ihailla loppiaiseen 2017 asti.

Ilmakuvavisualisointi Härmälänrannasta v. 2014

Järviluonto hemmottelee

Luonnonkaunis Härmälänsaari ja Pyhäjärven rannan puistoalueet tarjoavat monia ulkoilumahdollisuuksia. Härmälänsaaresta löytyy luonnonmukaisia polkuja, jotka houkuttelevat kävelijöitä, retkeilijöitä ja koiran ulkoiluttajia. Rantapuistojen läpi ja rantoja myötäileviä ulkoiluväyliä pitkin Härmälänrannasta on helppo liikkua kävellen ja polkupyörällä aina Hatanpään Kartanolle, arboretumiin ja edelleen keskustaan asti. Ulkoiluväylä ulottuu koko Pyhäjärven ympäri.

Härmälänrannan naapurissa sijaitsee myös vanhan Härmlän alue, jossa peruspalvelut kaupoista kouluun ja kirjastosta päiväkotiin ovat jo valmiina. Monipuolinen ostoskeskittymä löytyy läheltä Pirkkalan puolelta ja Tampereen keskustaan pääsee niin omalla autolla kuin Nuoliantieltä pitkin kulkevilla kaupungin busseilla.

Oheisesta kartasta näet millaisen pyöräretken Pyhäjärven ympäristö tarjoaa, missä voit pulahtaa uimaan ja mistä löydät kaupat ja muut!

Rantaviivaan valmistuneet kohteet: Humu, Pyry, Viima ja Tuisku.

Härmälänrannasta pääset siltaa myöten Härmälänsaareen jossa on veneilysatama ja virkistysalue uimarantoineen.

Härmälänrannan tarinoista välittyy niin Pirkanmaan kuin koko Suomen historia

Nykyinen Härmälä oli 1500-luvulla Hatanpään takamaata, eläinten laidunmaana toiminutta kosteaa aluetta. Kevätaamuina kuurainen härmä säilyi pitkään kosteiden järvenrantapeltojen pinnalla. Alueen nimistön on otaksuttu saaneen siitä alkunsa. Härmälänranta tänään näyttäytyy nykyaikaisena, vasta rakentumassa olevana kaupunginosana. Paikkana sillä on kuitenkin pitkä historia. Alueen eri vaiheista saa vihjeitä lukemalla vaikkapa katuosoitteita. Seudulta löytyy niin teollisuuteen kuin huviloihin viittaavia katuja. Puihin ja pensaisiin liittyvät nimet taas kertovat Härmälänrannan olleen aina vehreä ja virkistävä alue järven rannalla.

Käy katsomassa Härmälänrannan historian välähdyksiä YouTubesta.

Viima-Virtiini sijaitsee Sisunaukiolla Härmälänrannassa.

Koy Versta tarjoa tilansa Härmälänrannan asukkaiden käyttöön.

Ympäristön parhaaksi

Härmälänrannan suunnittelussa ei ole tyydytty keskinkertaisuuksiin vaan haettu parhaita ratkaisuja ympäri Eurooppaa.

Kolme askelmaa kestävälle polulle:
1.Ekotehokas rakentaminen. Uudet asuinalueet ja niihin liittyvät palvelut voidaan suunnitella alusta asti energiaviisaiksi.
2.Kaupunkimaisuus. Hyvin suunnitellussa kaupungissa pääsee melkein minne tahansa kävellen tai pyörällä.
3.Yhteistyö. Tampere ja Pirkkala tekevät tiivistä yhteistyötä palvelujen ja joukkoliikenteen suunnittelussa.

Liiketilat


Tuo yrityksesi Härmälänrantaan!

Härmälänrannassa on nykyaikaisia ja erikokoisia toimisto- ja työtiloja. Lisäksi rakennamme Sisu-keskukseen uusia tiloja sekä joissakin tulevissa taloyhtiöissä on suunnitteilla kivijalkaliiketiloja. Tarjolla on siis mahdollisuus työskennellä kehittyvän kaupunginosan keskellä, lähellä luontoa ja järvimaisemia hyvien liikenneyhteyksien vieressä. Lisätietoja yksikönjohtaja Toni Tuomola puh. 040-754 3045.

Verstaan ja muiden tilojen vuokraamiseen liittyvät kysymykset: kiinteistöpäällikkö Janne Telenius puh. 040-353 2313

Villa Härmälänrannassa toimiva tilaussauna on yksi alueella sijaitsevista yrityksistä.

Kiinnostuitko Härmälänrannasta?


Alla näet nyt ennakkomarkkinoinnissa tai myynnissä olevat kodit. Ota yhteyttä asuntomyyntiimme, niin kerromme lisää Härmälänrannasta ja sen asunnoista.

Härmälänrannan asuntomyynti
0800 150 051 (maksuton)
Viimankatu 1, 33900 Tampere
Ota yhteyttä sähköpostitse »